Home > Gezelle’s gedichten over insecten onder de loep genomen door VIVES-studenten

Gezelle’s gedichten over insecten onder de loep genomen door VIVES-studenten

Geschreven op 23 januari 2020 om 10:55 door Mario De Wilde

Poëzie saai? Poëzie moeilijk? De studenten het derde jaar secundair onderwijs Nederlands van Hogeschool VIVES campus Brugge bewijzen het tegendeel: Poëzie is hip. Poëzie leeft. Poëzie is leuk, ook in de klas! Aïsha, Tjorven, Nina, Evy, Armin, Anouk, Lisa, Yasmina, Isolde, Vroni en Jana bestudeerden het leven en het werk van dichter Guido Gezelle en namen enkele gedichten over insecten zoals Het Schrijverke, Muggen, De Kobbe … onder de loep. Hierbij ontwierpen ze originele lesideeën en verrassende werkvormen zoals het verfilmen of het verstrippen van een gedicht, of de koppeling van poëzie aan Instagram. Op die manier droegen ze hun steentje bij aan de nieuwe website over deze literaire duizendpoot, een project in samenwerking met de Openbare Bibliotheek van Brugge, het Poëziecentrum van Gent én met dichteres Lies Van Gasse.
Benieuwd naar hun lespakketten en educatieve labo’s? Neem dan een kijkje op www.gezelle.be en laat je inspireren door de originele projecten van deze creatieve VIVES-studenten.

Hogeschool VIVES
Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 15 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout. Meer info: www.vives.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.