Gewezen Brugse topchef organiseert eind maart herdenkingsconcert ‘5 jaar na Covid’
De gewezen Brugse topchef Benny Poppe toont eind maart nog eens opnieuw zijn groot hart. In samenwerking met het Koninklijk Comité voor Initiatief organiseert hij op zondagnamiddag 23 maart een groots herdenkingsconcert ‘5 jaar na Covid’ in de St. Walburgakerk van Brugge. Daarvoor verzamelen de organisatoren een drietal Brugse koren (Dameskoor Aimée Thonon o.l.v. Steve Dugardin, Gemengd Koor Canta o.l.v. Filip Devisch en Kinderkoor Vivo! van het Poorthuis o.l.v. Joezef Sercu) plus Koen Dieltiens, de organist van de prachtige Walburgakerk. Gisteren werden voor het eerst de koppen bij elkaar gestoken in de Walburgakerk. Dat gebeurde o.a. in aanwezigheid van de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock. Nog wat praktische info: een toegangsticket kost € 18 (kinderen tot 12 jaar gratis) en alles gaat door ten voordele van de Altzheimer Association. Kaarten zijn te verkrijgen via In&Uit Brugge, op de Ticketlijn 078-15.20.20 (ma tot vrij van 14 tot 17 uur) of online op www.ticketsbrugge.be
Benny Poppe blijft na zijn succesrijk horecaverhaal de goede doelen aan elkaar rijgen, telkens met hartverwarmende acties. De inwoner uit Bredene pakte eerder al uit met de verkoop van lelie-pins en zijden corsages, koffie e.d. waarbij de opbrengst telkens naar goede doelen ging. Tijdens de lockdown bracht Benny 25 kilogram koffie en 10 kilogram chocolade naar het personeel van AZ Sint-Jan en het woonzorgcentrum Minnewater Dat het concert, dat hij straks organiseert, in het teken van ‘5 jaar na Covid’ staat, is niet verwonderlijk. Benny (67) verloor zelf zijn vader tijdens die coronaperiode. Tijdens de lockdown stak Benny het personeel van AZ Sint-Jan en het woonzorgcentrum Minnewater een hart onder de riem met gratis koffie en gebak. Nu zijn we vijf jaar later en het spreekt voor zich dat het concert dan ook bijzonder emotioneel zal zijn voor veel mensen.
Toprestaurants over hele wereld
Benny Poppe is uiteraard geen onbekende in de Brugse horeca. Hij zat een halve eeuw in de horeca, want in 1970 begon hij al aan de hotelschool van Oostende. Tussendoor werkte hij in vele gerenommeerde zaken zoals bij Alain Chapel in Parijs, Hotel Byblos in Saint-Tropez en in verschillende restaurants in Brugge. Zijn loopbaan achter het fornuis sloot hij af als gewaardeerde chef van het restaurant Duc de Bourgogne op het Huidevettersplein in Brugge.