Home > Gevraagd: 840 tweewielers. Nieuwe fietsenparking aan station van Roeselare is klaar

Gevraagd: 840 tweewielers. Nieuwe fietsenparking aan station van Roeselare is klaar

Geschreven op 19 april 2023 om 10:17 door Mario De Wilde

Aan het station van Roeselare kan je vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe fietsparking aan de achterkant van het station. De nieuwe parking is volledig overdekt en telt meer dan achthonderd plaatsen. Dat zijn er ruim de helft meer dan in de vorige fietsparking. Met de nieuwe fietsparking wil NMBS ervoor zorgen haar reizigers in alle comfort hun fiets, bromfiets of bakfiets kunnen parkeren aan het station, om dan over te stappen op de trein. De nieuwe parking past zo in het plan om het station van Roeselare uit te bouwen tot een vervoersknooppunt, waar vlot kan worden overgestapt van het ene vervoersmiddel op het andere.

De nieuwe fietsparking telt in totaal 840 parkeerplaatsen. Zestig daarvan zijn voorbehouden voor bromfietsen en bakfietsen. Er is ook een zestigtal plaatsen voor de deelfietsen van Blue Bike. Een deel van de parking, goed voor 140 plaatsen, bevindt zich een afgesloten zone en zal enkel toegankelijk zijn voor reizigers met een MOBIB-kaart. Ook daar is een aantal plaatsen voorzien voor bakfietsen. “We hebben ook de kans gegrepen om tijdens de werken aan de fietsparking, extra investeringen te doen in de omgevingsaanleg. Tussen de nieuwe fietsenstalling en de Beversesteenweg werd een groenzone aangelegd. We hebben een groot stuk onthard. Ook de oversteek aan de St. Amandsstraat richting TRAX kreeg een veiligere inrichting voor fietsers”, aldus Schepen Stefaan Van Coillie

Voor de realisatie van deze nieuwe fietsparking bundelden Stad Roeselare en NMBS de krachten en de middelen. De nieuwe overdekte fietsparking past binnen de enorme make-over die de stationsomgeving sinds enkele jaren heeft doorgemaakt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.