Home > Gespot boven Oostende: flying nurses. Gratis vlucht zorgpersoneel met dank aan Noordzee vliegclub

Gespot boven Oostende: flying nurses. Gratis vlucht zorgpersoneel met dank aan Noordzee vliegclub

Geschreven op 7 oktober 2022 om 08:17 door Mario De Wilde

De Noordzee vliegclub en Luchthaven Oostende-Brugge bedankten gisteren op hun eigen specifieke manier het Oostends zorgpersoneel met een gratis vlucht en dat leverde flink wat hartverwarmende dankbaarheid in return op.
Beide organisaties boden maar liefst 72 zorgmedewerkers een vlucht aan boven hun eigen streek. De luchthaven en de vliegclub willen op die manier het zorgpersoneel bedanken voor hun uitzonderlijke inzet tijdens de covid-
19 pandemie. Moet het gezegd worden dat iedere verpleger of verpleegster superenthousiast mee de lucht in ging?

De coronaperiode heeft een enorme impact gehad op de volledige samenleving. Ook het zorgpersoneel heeft twee zware jaren achter de rug. De uitzonderlijke inzet en energie van zorgmedewerkers kan tot op vandaag rekenen op veel respect en dankbaarheid bij de volledige bevolking.

Ook de Noordzee Vliegclub en Luchthaven Oostende-Brugge willen hun dankbaarheid uiten. Hiervoor lanceerde de Noordzee Vliegclub een oproep bij haar piloten om een vlucht over de eigen streek te schenken aan het Oostendse zorgpersoneel. Het initiatief blijkt een enorm succes te zijn, want maar liefst 72 zorgverleners van de Oostende ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan Campus Henri Serruys kregen de kans om mee te vliegen. Die vluchten vonden al in september maar ook de volgende dagen staan er nog enkele op het programma

Pieter Vanhessche (Noordzee Vliegclub): “Onze club is blij dat ze haar steentje kan bijdragen aan de erkenning van het zorgpersoneel. Ze hebben ongelofelijke inspanningen geleverd voor de samenleving en dat verdient alle erkenning. We mogen als samenleving fier zijn op hun prestaties. We zijn als club bijzonder tevreden dat heel wat van onze piloten een gratis vlucht zullen schenken aan het zorgpersoneel.”

Eric Dumas (CEO Luchthaven Oostende-Brugge): “De zorgmedewerkers hebben de afgelopen jaren uitzonderlijke inzet getoond tijdens het bestrijden van de corona pandemie. Het is tijd om hen daarvoor te bedanken. Met een gratis rondvlucht vanop onze luchthaven hopen we het zorgpersoneel een fijne ontspanning te kunnen aanbieden. Onze luchthaven is blij dat ze op deze manier haar steentje kan bijdragen aan de erkenning van het zorgpersoneel.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.