Home > Gesmaakte opening van de Koolkerkse Zomertentoonstelling

Gesmaakte opening van de Koolkerkse Zomertentoonstelling

Geschreven op 8 juni 2023 om 08:29 door Mario De Wilde

Zopas werd in de Koolkerkse Sint-Niklaaskerk de Zomertentoonstelling ‘Kunst in Koolkerke’ feestelijk geopend door schepen Nico Blontrock. De tentoonstelling brengt het werk van verschillende Koolkerkse kunstenaars samen. Een brede waaier van artistieke expressie komt aan bod. Van schilderkunst (Roland De Blauwe en Roland p. Haeck), poëzie (Jan Van Gompel), fotografie (Eric Inghelbrecht), conceptkunst (Griet Baeyens), zeefdruk (Margo Den Baes), tot het kappen van letters (Rik Allewaert) en klossen van kant (Maria Strubbe).

De bezoekers kunnen ook genieten van een videomontage van Manu Lapere waarin een portret van de deelnemende kunstenaars geschetst wordt. Liefhebbers van heemkunde worden ingewijd in de geschiedenis van de Oudlandpolders. Het is een reis door de tijd van de prehistorie via de Romeinse zoutwinning en de middeleeuwse heren van Lissewege tot de hedendaagse aspecten als kusttoerisme en de Zeebrugse haven. Dit luik werd op een deskundige wijze samengesteld door specialist dr. Dries Tys. Het Koolkerkse Jeugdensemble o.l.v. Jonathan De Mey bracht een keurige muzikale omlijsting.

Achteraf mochten fijnproevers de pas gecreëerde Calle-Bezems-gin uitproberen. Deze unieke gin met een complexe kruidenmengeling werd gepresenteerd door Simon Vandeghinste, uitbater van de lokale proeverij Monsi. De tentoonstelling is elke zondag vrij te bezichtigen in de Sint-Niklaaskerk van 14 tot 17 uur tot 27 augustus 2023.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.