Home > Geslaagde nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Orde van Paardenvisser in Oostduinkerke

Geslaagde nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Orde van Paardenvisser in Oostduinkerke

Geschreven op 2 februari 2023 om 10:51 door Mario De Wilde

Gisteravond vond de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie plaats van de Koninklijke Orde van de Paardevisser.  De Oostduinkerkse vereniging die als doelen heeft de uitstraling van het ambt van paardenvisser in de belangstelling te stellen in binnen-en buitenland en de gemeente Koksijde-Oostduinkerke en het plaatselijk toerisme en gastronomie te promoten. Dit jaar vond de Nieuwjaarsreceptie plaats in manége Hacienda van paardenvisser Stefaan Hancke.

De nieuwjaarsreceptie werd druk bijgewoond door alle Garnaalvissers te Paard, de leden van de Koninklijke Orde van de Paardevisser, Provinciecommandant Philip de Cock, ereprovincie-commandant Christophe Onraet, eredirecteur van de 4-Daagse Rudy Baert, Korpschef van de Politie Westkust Nicolas Paelinck en verschillende horeca-ambassadeurs. Zoals ieder jaar geeft de Koninklijke Orde een geschenk aan alle actieve paardenvissers. Dit jaar heeft de Orde, na overleg met Eddy D’Hulster woordvoerder van de Garnaalvissers, hen een nieuwe bretelbroek geschonken.

Ook de Koksijdse auteur Jan Huyghe was aanwezig met zijn nieuw boek ‘Garnaalvisserij te paard feiten en feitjes’. Dit kon ter plaatse worden aangekocht met handtekening van de auteur. Het boek kent ondertussen al een tweede druk want van de eerste druk vlogen er reeds 400 exemplaren over de toonbank. De Koninklijke Orde kijkt dit jaar vooral uit naar volgende evenementen

-De reuzenpaella in april ten voordele van de MS Liga.

-De uitstap naar de Loire streek (van 24 tot en met 26 april) met een bezoek aan de jumelage-gemeente La Charite sur Loire en bezoek aan enkele wijnhuizen geselecteerd door oenoloog Alain Bloeykens.

-Het bezoek van de Amerikaanse ambassadeur aan Oostduinkerke in mei.

-De persvoorstelling van de 4-Daagse van de IJzer op 9 juni in zaal Witte Burg in Oostduinkerke waar de Orde terug een paella zal klaarmaken. (De eerste wandeldag van de 4-daagse staat trouwens dit jaar volledig in het teken van de Koninklijke Orde, de oprichters van dit evenement).

-Het tweede Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen tijdens de Garnaalfeesten eind juni. Dit in samenwerking met het Franse Leffrinckoucke.

-Het bezoek in oktober aan het Koninklijk Paleis. (Foto’s en tekst Gino Ester)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.