Home > Gert De Mangeleer brengt Hertog Jan at Botanic naar eerste vijfsterrenhotel van Antwerpen

Gert De Mangeleer brengt Hertog Jan at Botanic naar eerste vijfsterrenhotel van Antwerpen

Geschreven op 28 juli 2021 om 09:48 door Mario De Wilde

Over enkele dagen opent het eerste vijfsterrenhotel van Antwerpen. Met ’the Botanic Sanctuary!’ werd een een historisch ‘Landmark’ gerestaureerd. Een eeuwenoud klooster wordt gerevitaliseerd. Het historisch karakter blijft behouden. Met weloverwogen hedendaagse elegantie wordt een adembenemende verfijning gecreëerd. Uitgestrekt over 20.000 m2, brengt het langverwachte, luxueuze toevluchtsoord de bewonderenswaardige geschiedenis samen met hedendaagse verwachtingen… uw beleving wordt een bijzondere herinnering.

In een ongedwongen sfeer presenteert dit verwendomein zich als een bestemming voor buitengewone ‘fine-dining’, eerlijke Belgische gastronomie en een grensverleggende spabeleving. Een hotspot om te vergaderen, te trouwen of om andere onvergetelijke momenten te vieren. En … het summum in luxe- en lifestyle shopping – Gun uzelf the Botanic Sanctuary!

Antwerpen. Stad van diversiteit. Wereldberoemde diamantstad. Hoofdstad van de avant-garde mode. Rijk aan vermaarde culturele en historische monumenten. Gekroond met een exceptioneel bouwwerk: Een Leading Hotel of the World: Een mondaine hotspot.

What is this life if, full of care, we have no time to stand and stare… Laat het levendige Antwerpen achter u en voel de kloosterlijke sereniteit. Dompel u onder in een wereld van luxe, waar vakmanschap, vernieuwing en duurzaamheid hand in hand gaan met traditie… En waar de botanische tuin een dankbaar toevluchtsoord biedt.

Meesterchef Gert de Mangeleer en volmaakte serviceprofessional Joachim Boudens, allebei Bruggelingen, brengen hun vakmanschap naar Antwerpen: het gastronomische partnerschap dat leidde tot drie Michelinsterren bij de oorspronkelijke Hertog Jan herleeft zijn culinaire concept in Hertog Jan at Botanic. Steunend op hun ervaring in Belgische toprestaurants maakten ze van dit traditionele restaurant een bruisend centrum van innovatieve gastronomie. Nu Hertog Jan weer tot leven komt in Antwerpen, verhuist de sfeer van de West-Vlaamse tuin naar een intiem kader met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. Hun motto luidt ‚Eenvoud is niet eenvoudig‘.

Nog een ander meesterwerk van het succesvolle duo, Bar Bulot by Hertog Jan*** in Brugge krijgt er een zusje bij in Antwerpen, en serveert traditionele Belgische en Franse gerechten. Wat begon als een pop-up restaurant met alleen zeevruchten in de zomer van 2019, is nu een volwaardige à la carte brasserie. Gert en Joachim combineren hun passie, kennis en ervaring met de beste ingrediënten en zorgeloze gastvrijheid. De stijlvolle en gastvrije Bar Bulot is de culinaire hotspot waar alles mogelijk is, van zakelijke bijeenkomsten en familiebijeenkomsten tot romantische diners voor twee of een gezellig avondje uit met vrienden. Het menu biedt vis, zeevruchten en vlees klassiekers aan, zoals steak tartaar – evenals enkele zeer smakelijke begeleidende wijnen.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.