Home > Germain Decorte en Marie De Baets uit Heist vieren straks hun 65ste huwelijksverjaardag

Germain Decorte en Marie De Baets uit Heist vieren straks hun 65ste huwelijksverjaardag

Geschreven op 20 april 2023 om 07:15 door Mario De Wilde

Op 8 mei 2023 is het officieel feest in de Onderwijsstraat 2 in Heist. Dan vieren Germain Decorte en Marie De Baets hun 65ste huwelijksverjaardag! Wat een mijlpaal. Om dit briljanten jubileum te vieren, verrasten schepenen Wittesaele en De Brabandere het koppel al op zaterdag 15 april in feestzaal De Boeije in de Knokkestraat in Heist met een champagnebox namens het gemeentebestuur. Dikke proficiat gewenst!

Germain en Marie zijn echte Heistenaars en leerden elkaar al die jaren geleden kennen in dancing-café bij Samijn (“Samming”) in Heist. Hun dans van de liefde zorgde voor 4 zonen: Marc, Frank, Wim en Rik. Het harde werken, samen met de opvoeding van hun vier kinderen hebben hen gemaakt tot wat ze zijn. Ook zij hebben tijdens hun traject met tegenslagen moeten omgaan. Toen ze bijna zestig waren overleed hun jongste kind Rik op 25-jarige leeftijd aan ziekte. Dit net nadat hij zijn hogere studies had afgewerkt en ook was gestart met werken. Anderzijds stond ondertussen de tijd niet stil en zijn ze enorm fier op hun zeven kleinkinderen Lieselot, Stefanie, Benjamin, Bram, Kasper, Rune en Warre.

Thérèse werkte in de “gazettewinkel” op de hoek van de Knokkestraat en de Onderwijsstraat en Germain met zijn vader Léon ”Kaas” in de beenhouwerij in de Onderwijsstraat 19. In die beginperiode had je in de Onderwijsstraat twee beenhouwers van de “Kaastjes”: één op huisnummer 19 en één op huisnummer 45, rechttegenover de Badersstraat. Toen het te druk werd stopte Thérèse de uitbating van haar krantenwinkel en ging meehelpen in de slagerij waar zij naast de opvoeding van hun vier kinderen ook mee instond bij de rondbedeling van het vlees. Ook de vissersschuiten werden beleverd waarbij Germain er toch één keer in slaagde om met zijn vlees tussen wal en schip in het water te sukkelen…

In die periode had iedere straat zijn eigen slagerij maar met de opkomst van de grootwarenhuizen verdween de ene beenhouwerij na de andere. Op een bepaald moment hoorde één van de kinderen dat de vorige eigenaars van de krantenwinkel zouden stoppen. Tegen de middag waren de nodige contacten gelegd en werd meteen beslist om de beenhouwerij te ruilen voor de krantenwinkel. Hun briljanten bruiloft vierden ze op dezelfde locatie als 65 jaar geleden. Thérèse haar papa Achille De Baets maakte rolluiken in de “boeije”. Om de trouw 65 jaar geleden te laten plaatsvinden werd de hele atelier volledig opgekuist en waren er meer dan 100 mensen op hun trouw. Nu 65 jaar later was de polyvalente ruimte “De Boeije” het ideale kader om een spetterend briljanten bruiloft te geven. We wensen het koppel nog veel jaren samen en een goede gezondheid. Op naar de 70 jaar! Op naar platina!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.