Home > Gentse invallers knikkeren Cercle Brugge na verlengingen uit de Beker van België: 2-0

Gentse invallers knikkeren Cercle Brugge na verlengingen uit de Beker van België: 2-0

Geschreven op 21 december 2022 om 09:08 door Mario De Wilde

Amper twee dagen na de WK-finale keken Cercle Brugge en KAA Gent elkaar in de ogen, met de kwartfinale van de Beker van België als inzet. Cercle speelde over het algemeen een prima partij en leek grip te hebben op de wedstrijd, tot twee counters in de tweede verlenging de Vereniging nekten: 2-0.

In de prille beginfase leken vooral de Gentenaars het heft in handen te willen nemen, al leidde dat niet tot levensgevaarlijke pogingen. Na tien minuten probeerde Hotic het dan eens van buiten de zestien, maar zijn poging ging net over en naast het Gentse doel. Net voorbij het kwartier schoot Deman de Bruggelingen bijna op voorsprong. Onze linkerwingback was uitstekend mee opgerukt en kreeg de bal op het juiste moment van WK-ganger Ueda, maar zijn poging stierf op de lat. Cercle behield wel de controle op de wedstrijd in de eerste helft. Na een korte collectieve winterslaap probeerden zowel De Sart als Vadis af te drukken, maar Warleson lag niet wakker van de Gentse afstandsschoten. Tegen het einde van de eerste helft gingen zowel Castro-Montes als De Sart op de bon nadat ze een groen-zwarte counter foutief stopten.

In de tweede helft zakten de Gentenaars veelal weg. Eerst schoot Hjulsager de bal voorbij Warleson, weliswaar vanuit buitenspelpositie. Bij vlagen leek het eerder op een Brugse dan een Gentse thuismatch: Somers probeerde het eerst met een loeihard schot dat maar net naast zoefde, niet veel later werd hij gevonden aan de tweede paal maar stond het doelhout in de weg. Door de hoge pressing pikte groen-zwart de bal opnieuw op en weer leidde dat tot een reuzenkans: Hotic gaf de bal evenwijdig met de achterlijn voor, maar Deman kwam een centimeter of twee te kort om de prima actie in een doelpunt om te zetten. En dan was de grootste kans voor de Bruggelingen nog niet eens aangebroken: een bedrijvige Ueda zette het leer uitstekend voor richting tweede paal, maar Denkey nam het cadeautje niet in ontvangst. 0-0 na 90 minuten, dus moest de verlenging uitmaken wie zou doorstoten naar de kwartfinales.

Daarin kreeg Deman al snel een tweede gele kaart voorgeschoteld: Cercle moest verder met z’n tienen. Verder oogde de eerste helft van de verlenging slordig en gesloten, al had Gboho een voorzet van Denkey tegen de netten kunnen duwen.

Het tweede deel van de verlenging was er te veel aan voor groen-zwart. Hauge werd via een counter de ruimte ingestuurd en legde vervolgens simpel af tot bij Cuypers: 1-0. De veer was gebroken en dat wisten de Gentenaars ook. Na een nieuwe counter en een sterk afgeweken bal doodden de Gentenaars de wedstrijd via Fofana.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.