Home > Gents icoon in handgeknoopte designtapijten opent flagshipstore in Knokke

Gents icoon in handgeknoopte designtapijten opent flagshipstore in Knokke

Geschreven op 8 juni 2020 om 18:03 door Mario De Wilde
 
Thibault Van Renne, het Belgische begrip in handgeknoopte luxetapijten, ruilt zijn showroom in thuisstad Gent in voor een prestigieuze nieuwe flagshipstore aan het mondaine Albertplein in Knokke. Met de nieuwe showroom, ontworpen door de Antwerpse architect Dieter Vander Velpen, brengt Van Renne zijn luxueuze ontwerpen dichter bij zijn high end doelpubliek.
Thibault Van Renne opende recent de luxueuze deuren van zijn splinternieuwe flagshipstore aan het Albertplein in Knokke. De opening luidt het begin van een nieuw tijdperk in voor het Belgische label dat al bijna 15 jaar de markt der handgeknoopte luxetapijten veroverde vanuit de showroom in Gent. Mede door de invoering van het mobiliteitsplan bleek de showroom steeds minder op zijn plek in Gent en keek Van Renne uit naar nieuwe horizonten. Zijn oog viel op een pand aan het prestigieuze Albertplein in Knokke, in het hart van de mondaine badstad waar een concentratie aan luxelabels en kunstgalerijen een koopkrachtig publiek lokt.
PLACE M’AS-TU VU

Het Knokse Albertplein staat ook wel bekend als “Place m’as-tu vu waar alles draait om zien en gezien worden. Maar volgens nieuwe plannen wordt het plein op zich tegen 2023 een absolute blikvanger. Het Albertplein wordt heraangelegd met ondergronds een private parking en centraal op het plein een imposant glazen paviljoen. Met de heraanleg wordt het plein meer dan ooit de place to be, waar de Belgische haute couturetapijten van Thibault Van Renne perfect op hun plaats zijn.

STATE OF THE ART SHOWROOM

Voor Thibault Van Renne moet het volledige plaatje kloppen. Diezelfde hoge kwaliteitseisen die hij stelt bij het ontwerp en de productie van zijn tapijten, hanteert hij ook voor de manier waarop hij zijn tapijten wil tonen aan het grote publiek. En dat vraagt om een state of the art showroom. Voor het ontwerp ervan ging hij in zee met de ambitieuze Antwerpse architect Dieter Vander Velpen. De uitvoering van de werken gebeurde door CONCO Totaalrenovatie uit Knokke, een samenwerking die bijzonder vlot verliep.

DE SAMENWERKING MET DIETER VANDER VELPEN

Architect Dieter Vander Velpen is gespecialiseerd in high-end projecten, waarvan de stijl kan worden omschreven als understated luxury met een hoge afwerkingsgraad en edele materialen zonder ooit te vervallen in blingbling. Zijn couture architectuur, zoals Vander Velpen zijn benadering omschrijft, liet hem toe om de persoonlijkheid van Thibault Van Renne en diens brand te vertalen naar een heel eigen interieurconcept voor de flagshipstore. Hoewel Vander Velpen zich vooral focust op high end woningen, waagt hij af en toe een zijsprong zoals een winkel of een restaurant. De zijsprong voor Thibault Van Renne nam hij met graagte aan. “De essentie in een project zoals dit is uiteraard het product.

Overigens een heel dankbaar product waarmee ik al langer vertrouwd was. Het zijn fantastisch mooie tapijten waarmee ik zelf al vaak heb gewerkt dus het is fijn om nu die kruisbestuiving te hebben.”, aldus de architect. Natuurlijk is een flagshipstore met tapijten niet te vergelijken met pakweg een schoenwinkel, waarin de afmetingen van het product niet zozeer bepalend zijn: “Het zijn natuurlijk grote objecten, dus het was een uitdaging om stukken van dergelijke afmetingen en vaak in rijke kleurschakeringen een plek te geven, vandaar dat we ernaar gestreefd hebben om op de muren en oppervlakten een licht canvas te creëren, met dan een aantal custom elementen zoals de marmeren balie en het marmeren zitmeubel. De messing details weerspiegelen een graad van luxe die vaak onder de vorm van goudweefsel verwerkt zit in de tapijten, zonder evenwel overheersend te zijn of te concurreren met de tapijten zelf die tenslotte de show moeten stelen.”

DE INTERNATIONALE AANTREKKINGSKRACHT VAN DE NIEUWE FLAGSHIPSTORE IN KNOKKE

Sinds 2006 is Thibault Van Renne een begrip in handgeknoopte luxetapijten. Met zijn haute couture benadering van een eeuwenoud ambacht verheft hij elk tapijt tot een staaltje exclusief design waarin geschiedenis intrinsiek verweven wordt met hedendaagse esthetiek. Als zoon van een tapijthandelaar zit de liefde voor tapijten Thibault in het bloed. Deze estheet pur sang kreeg zijn gevoel voor ambacht en verfijning met de paplepel ingegoten.

Met de lancering van zijn merk voor luxetapijten in 2006 ontketende Thibault Van Renne een revolutie op de markt: zijn tapijten verenigen computertechniek met een eeuwenoud ambacht, waarbij nooit geziene patronen en kleuren een brug slaan tussen heden en verleden. De designs worden gesmaakt door particuliere én professionele klanten van over de hele wereld die online bestellen of speciaal naar België afzakken om de juiste keuze te kunnen maken qua design, kleurschakeringen en materialen. Een internationaal cliënteel, waaronder ook de rich & famous, architecten en interieurarchitecten uit binnen- en buitenland die de tapijten verwerken in al dan niet grootschalige high-end projecten: allemaal kunnen ze voortaan terecht in de flagshipstore in Knokke die de nieuwe draaischijf wordt van het luxe maatwerk van Thibault Van Renne.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.