Home > Gent-Wevelgem 2024: het aftellen kan beginnen en dat doen ze vanaf donderdag ook echt

Gent-Wevelgem 2024: het aftellen kan beginnen en dat doen ze vanaf donderdag ook echt

Geschreven op 20 februari 2024 om 08:03 door Mario De Wilde

Het klassieke voorjaar trekt zich stilaan op gang en Wevelgem kijkt reikhalzend uit naar de koers die haar naam draagt. Op zondag 24 maart 2024 is Gent-Wevelgem aan haar 86e editie toe. Op 22 februari starten we de aftelklok aan het gemeentehuis. In het bijzijn van een afgevaardigde van Flanders Classics én een bekend gezicht uit de wielerwereld drukken we op de knop die het aftellen start. Dag per dag, minuut per minuut, brengt de klok ons dichter bij het startschot en een nieuwe winnaar.

Iedereen wil weten wie Christophe Laporte en Marlen Reusser opvolgen op de erelijst, maar ook in de rand van de koers valt heel wat te beleven. In het centrum van Wevelgem wordt ook de ‘klassieker’ voor de allerkleinsten gereden om 13 uur en doen verschillende lokale cafés en organisatoren een extra inspanning om er een fantastisch wielerfeest van te maken. Als kers op de taart brengen Omdat Het Kan & Average Rob een knetterende show op het Guldenbergplein na de podiumceremonies. Ook de lokale horeca zet haar beste beentje voor: verschillende cafés doen uitzonderlijk op deze dag hun deuren opnieuw open!

Ook in de deelgemeenten leeft de koers. Iets voor de middag raast het peloton voor het derde jaar op rij door de dorpskernen van Gullegem en Moorsele. Je kan er de koers op groot scherm volgen en er is doorlopend ambiance met livemuziek, dj’s, kinderanimatie en vooral heel veel wielersfeer.

Tot slot organiseren we de komende weken een heuse Gent-Wevelgem wedstrijd op social media. Je kan een zitje in een van de wedstrijdwagens winnen en er zijn ook duotickets voor de VIP-receptie te winnen. Hou zeker onze social media in de gaten! Gent-Wevelgem 2024 heeft alles in zich om eens te meer een sportieve én feestelijke hoogdag te worden!

Foto Omdat Het Kan & Average Rob

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.