Home > Genomineerden voor Radio-2 Zomerhit in Blankenberge bekend

Genomineerden voor Radio-2 Zomerhit in Blankenberge bekend

Geschreven op 22 juli 2021 om 16:21 door Mario De Wilde

Zonet maakte Radio 2 bekend welke tien artiesten kans maken op de felbegeerde Radio 2 Zomerhit 2021. Karolien Debecker belde in ‘Zot veel zomer’ alle genomineerden op om hen te verrassen met hun nominatie. Kunnen Niels Destadsbader en Regi, na hun aparte overwinningen de vorige jaren, nu samen een nieuwe trofee op hun naam schrijven? Of zal jong talent als The Starlings, Metejoor of Camille het beeldje kunnen verzilveren? Dit zijn de tien genomineerden:

-Anders – Bazart
-Vuurwerk – Camille
-Ik denk te veel  Isabelle A feat. Tim Akkerman
-Rendez-vous – Metejoor & Emma Heesters
-ASAP – Milow
-De wereld draait voor jou – Niels Destadsbader & Regi
-La di da – OLIVIA
-Magic – The Starlings
-Niemandsland – Tourist LeMC feat. Meskerem Mees
-Sterker dan ooit – Willy Sommers

Bart Peeters en Siska Schoeters presenteren Radio 2 Zomerhit 2021 op zondag 15 augustus live vanuit Blankenberge en maken er samen met de genomineerden een groots, zomers en muzikaal feest van, dat live wordt uitgezonden op Eén. Ook dit jaar is het niet mogelijk om duizenden mensen te verwelkomen in Blankenberge, maar Radio 2 en Eén maken er een onvergetelijke editie van, met veel interactie met het publiek en vele initiatieven in aanloop naar de live-uitzending.

De stemming voor Radio 2 Zomerhit 2021 start op zaterdag 24 juli, Siska Schoeters geeft het startshot in De vijver van Siska. Stemmen kan via radio2.be en de Radio 2-app tot zondag 15 augustus om 18.00 uur. Radio 2 Zomerhit is op zondag 15 augustus live te zien op Eén en de Radio 2-app, en te beluisteren op Radio 2. Tijdens die live-uitzending kan er nog worden gestemd via televoting.

Wie graag al in de juiste muzikale sfeer komt, kan trouwens vanaf 24 juli terecht op VRT NU, waar enkele vorige edities van Radio 2 Zomerhit te bekijken zijn.

Radio 2 Zomerhit Sun Sets
Radio 2 telt deze zomer met tal van initiatieven al af naar Radio 2Zomerhit. Zo zijn er de gloednieuwe Radio 2 Zomerhit Sun Sets: van donderdag 22 tot en met vrijdag 23 juli kan je als Radio 2-luisteraar een Sun Set winnen van twee genomineerden. Meedoen is simpel: stuur via de Radio 2-app een foto van jouw Sun Set-plek (bijvoorbeeld terras of tuin) waar je zo’n concert wel ziet plaatsvinden. Met wat geluk komen twee genomineerde artiesten bij je langs voor een exclusief optreden. Radio 2 geeft in totaal vier Sun Sets weg, die ook te volgen zijn in de Radio 2-app. Wie wanneer zal optreden, wordt later bekend gemaakt.

De wedstrijd loopt van donderdag 22 tot en met vrijdag 23 juli, tussen die data maakt  Radio 2 ook meteen de vier winnaars bekend. De Sun Sets zijn op volgende data:

Zaterdag 24 juli
Woensdag 28 juli
Woensdag 4 augustus
Zaterdag 7 augustus
Aftellen naar Radio 2 Zomerhit 2021
Van maandag 2 tot en met zaterdag 14 augustus telt Radio 2 samen met de luisteraars af naarhet live event. David Van Ooteghem ontvangt in de Radio 2 Zomerhit-studio op de dijk van Blankenberge alle genomineerden voor een gezellige babbel, en geeft dagelijks enkele exemplaren van de Radio 2Zomerhit-CD weg.

Radio 2 Zomerhit, de strafste verhalen
Op zaterdag 7 en 14 augustus duikt David Van Ooteghem in de rijke Radio 2 Zomerhit-geschiedenis voor een uitzending met tal van anekdotes en straffe verhalen. Wie in Blankenberge is, kan een kijkje komen nemen aan de Radio 2-studio (ter hoogte van de Pier).

Radio 2 Zomerhit
Op zondag 15 augustus is het dan zover: Radio 2 Zomerhit 2021, te volgen op Radio 2 en op Eén. Deze dag kan er nog worden gestemd op de genomineerden via radio2.be en de Radio 2-app, tot 18.00 uur. Nadien kan er tijdens de liveshow nog gestemd worden via televoting.

Van 13.00 tot 23.00 uur volgen David Van Ooteghem en Daan Masset het muziekevenement op Radio 2. Zij nemen de luisteraars mee achter de schermen van deze editie van Radio 2Zomerhit. En alle hoofdrolspelers van de avond (genomineerden, presentatoren, bekende gasten) komen bij hen langs in de studio. De liveshow van Radio 2 Zomerhit 2021 is vanaf 20.25 uur te zien op Eén en in de Radio 2-app, en te horen op Radio 2.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.