Home > Gemeneweideweg-Noord in Brugge krijgt opwaardering als fietsroute

Gemeneweideweg-Noord in Brugge krijgt opwaardering als fietsroute

Geschreven op 13 maart 2019 om 10:53 door Mario De Wilde

De Gemeneweideweg-Noord vormt een fietsroute die het centrum van Sint-Kruis verbindt met de Damse Vaart. De straat kent echter veel sluipverkeer en nabij het centrum van Sint-Kruis worden ook hoge snelheden genoteerd. Na evaluatie besliste het stadsbestuur om maatregelen uit te werken zodat de Gemeneweideweg-Noord een opwaardering krijgt.

Ter hoogte van Damse Vaart

Een belangrijk knelpunt is het kruispunt met de Damse Vaart. Om het verkeersveilig te houden, wordt het kruispunt ingesnoerd. Dat zal meteen ook de snelheid doen verlagen. Daarnaast is de fietsoversteek naar het jaagpad langs de Damse Vaart weinig kwalitatief uitgewerkt. Burgemeester Dirk De fauw: “We zullen in overleg met de Vlaamse Waterweg nv (de beheerder van het jaagpad) kijken om deze oversteek veiliger in te richten. Het vernieuwen van de wegverharding, het instellen van een inhaalverbod op de Damse Vaart en een betere aankondiging en zichtbaarheid van de oversteek zijn mogelijke ingrepen.”

Kruispunt met Bisschopsdreef

Snelheidscontroles wezen uit dat nabij de Moerkerkse Steenweg de snelheidslimiet veelvuldig wordt overtreden. Sensibiliseren via een snelheidsindicatiebord (smileybord) of verbaliseren gaf niet het verhoopte resultaat. Om de snelheid te verlagen wordt daarom het kruispunt met de Bisschopsdreef opnieuw aangelegd. Het kruispuntvlak wordt uitgevoerd in mozaïek, met aan weerszijden een vlakke en comfortabele rijloper voor de fietser.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.