Home > Gemeenteraadslid Ronny Vangenechten uit Leffinge (Middelkerke) zopas overleden

Gemeenteraadslid Ronny Vangenechten uit Leffinge (Middelkerke) zopas overleden

Geschreven op 23 februari 2023 om 10:09 door Mario De Wilde

Vanmorgen is gemeenteraadslid Ronny Vangenechten in Leffinge overleden. Ronny was een gewaardeerd raadslid voor LDD en gedelegeerd bestuurder van het Autonoom Gemeentebedrijf in Middelkerke. Hij kon niet winnen in de strijd tegen een korte en intense ziekte.

Gezicht van de Barloke

Ronny Vangenechten: aimabele werker, sociaal dier en prominent achter de schermen. Veel Middelkerkenaars kennen Ronny ongetwijfeld als sympathieke waard van de sportbar in De Barloke. Samen met zijn betreurde vrouw Annie, was hij er jarenlang uitbater en motor achter de bekende zaalvoetbalcompetitie in de Leffingse sportzaal. Na de renovatie van zaal De Zwerver baatte hij ook het aanpalende cafeetje uit.

Comedy Avonden

Ronny was een echte doener en niet bang van een uitdaging. Begin jaren 2000 organiseerde hij samen met Erwin Bohyn de befaamde Comedy Avonden. Het duo bood (beginnende) comedians uit binnen- en buitenland een podium in De Zwerver. Ronny timmerde zo mee aan de carrière van gevestigde waarden zoals Alex Agnew en Wouter Deprez.

Trekker achter de schermen

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, wordt Ronny Vangenechten gemeenteraadslid voor LDD. Hij is de antenne van Leffinge en behartigt niet alleen de belangen van de Leffingenaars, maar ook van het ganse hinterland. Daarnaast zetelt hij ook als gelegeerd bestuurder van het Autonoom Gemeentebedrijf dat een stuk van het onroerend patrimonium van de gemeente Middelkerke beheert. Ronny verloor in juli 2021 zijn echtgenote Annie Verhaeven, gastvrouw in de cafetaria van sporthal De Barloke in Leffinge.

Voor wie zijn deelneming wil betuigen is er een rouwregister geopend in het MAC – gemeentehuis Middelkerke. Het gemeentebestuur en Het Nieuws van West-Vlaanderen betuigen hun diepste steun voor de familie van Ronny.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.