Home > Gemeentelijke basisscholen in Diksmuide maken werk van afvalsortering

Gemeentelijke basisscholen in Diksmuide maken werk van afvalsortering

Geschreven op 2 september 2020 om 10:29 door Mario De Wilde

Papier en karton is de grootste afvalfractie van een school. Zeker bij de start van het schooljaar stijgt de papier- en kartonberg snel. Om het afval er in de toekomst nog beter te sorteren plaatste afvalintercommunale IVVO op initiatief van het Diksmuidse stadsbestuur een papier- en kartoncontainer in alle gemeentelijke basisscholen.

OVAM, het agentschap verantwoordelijk voor het afvalbeleid in Vlaanderen, verplicht Diksmuide om het jaarlijks restafval te beperken tot 142 kilogram per persoon. Die doelstelling bereiken we onder meer door ook in de scholen werk te maken van een correcte afvalsortering. De plaatsing van een papier- en kartoncontainer van 1100 liter in de scholen in Beerst, Esen, Keiem en Leke is een stap in de goede richting.

Begin bij de bron: sorteer!

Het directieteam, de poetsdienst en de IVVO slaan de handen in elkaar met leerkrachten en leerlingen om goed te sorteren in de scholen. Wonen en leven in een proper en duurzaam Diksmuide start immers bij de bron: een goede sortering van het afval.

Duurzaam en goedkoper

Het optimaliseren van de sortering van papier en karton is niet alleen goed voor het milieu, ook onze portefeuille vaart er wel bij. De verwerking van papier en karton is gratis, in tegenstelling tot de verwerking van restafval waarvoor je 20 cent per kilogram betaalt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.