Home > Gemeentehuis van Ruiselede krijgt elke avond een roos kleurtje

Gemeentehuis van Ruiselede krijgt elke avond een roos kleurtje

Geschreven op 8 oktober 2021 om 09:00 door Mario De Wilde

Gans de maand oktober kleurt het gemeentehuis van Ruiselede roze. In het gemeentehuis en het Sociaal Huis is een bloemstuk met roze accenten voorzien. Dit in het kader van de internationale actiemaand in de strijd tegen borstkanker en het beter bekende #ThinkPink. De schepen van Welzijn en het gemeentebestuur van Ruiselede, erkend als “Gezonde Gemeente”, willen de aandacht vestigen op het belang van zelfonderzoek en tijdige screening in de strijd tegen borstkanker. Daarnaast wil men alle personen die met borstkanker te maken krijgen een warm hart uitdragen.

Voor de realisatie van de verlichting werkte het gemeentebestuur samen met de firma John & Jane uit Ruiselede. De bloemen werden verzorgd door Bloemen Naturel uit Aarsele.

Preventieve screening
Alle vrouwen tussen 50 en 69 jaar ontvingen van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief voor een preventieve screeningsmammografie. In Ruiselede liet 66,8% van deze vrouwen zich preventief onderzoeken. Om het streefcijfer van 75% te behalen roept het gemeentebestuur alle vrouwen uit de doelgroep op om zich ook preventief te laten onderzoeken!

Steun Think Pink
Het gemeentebestuur wenst daarom via deze weg een oproep te doen naar zijn burgers om de vzw Think Pink te steunen en zo bij te dragen bij het onderzoek en de preventie van borstkanker.

Foto Gemeente Ruiselede

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.