Home > Gemeentebestuur van Knokke-Heist op befaamde ITB (de Internationale Tourismusbörse) in Berlijn

Gemeentebestuur van Knokke-Heist op befaamde ITB (de Internationale Tourismusbörse) in Berlijn

Geschreven op 23 maart 2023 om 07:33 door Mario De Wilde

In Berlijn vond van 7 tot 9 maart 2023 de ITB (de Internationale Tourismusbörse) plaats, de grootste beurs voor de toeristische industrie ter wereld. Met 5500 exposanten uit 163 landen en zo’n 170 000 bezoekers is deze beurs de jaarlijkse hoogmis voor decision-makers in de toeristische sector. De ITB combineert beurs en netwerken met een indrukwekkend congresprogramma vol lezingen, debatten en rondetafelgesprekken over actuele thema’s. Als deelnemer krijg je zo in sneltempo inzicht in de innovaties en tendensen op vlak van product, technologie, marketing en duurzame ontwikkeling.

Een delegatie van de gemeente Knokke-Heist, waaronder Burgemeester Piet De Groote en Schepen Anthony Wittesaele, waren er aanwezig om inspiratie op te doen, te overleggen met beleidsmakers en ondernemers, en plannen te maken voor de toekomstige toeristische ontwikkeling van Knokke-Heist. Hoewel de aanwezigheid van Toerisme Vlaanderen tot een absoluut minimum beperkt was, hield dit Knokke-Heist niet tegen om op de ITB te netwerken, te vernieuwen en Knokke-Heist aan te prijzen als aantrekkelijke plek voor toeristische ondernemers door de aantrekkelijke mix van strand, natuur, shopping, gastronomie, kunst en events.

Ontmoeting topministers
Burgemeester Piet De Groote: ‘Het bezoek aan de ITB was erg leerrijk en toonde dat technologie een steeds grotere rol zal spelen in het toerisme. Daar zetten we met Knokke-Heist verder op in’. Schepen Wittesaele vult aan: ‘In het nieuwe toerisme staat ook “back to basics” centraal, waarbij er wordt gekozen voor de sterktes van een bestemming, in evenwicht met zijn omgeving.’.

Naast ontmoetingen met CEO’s van hotelketens, general managers van touroperators en directieleden van de nationale toeristische diensten, waren er ook ontmoetingen met toppolitici. Onder meer de ontmoeting met de minister voor Toerisme, Lex Delles, van het Groothertogdom Luxemburg was bijzonder hartelijk. Vele Luxemburgers vieren jaarlijks hun vakanties in Knokke-Heist, en de gemeente voert heel wat acties in het Groothertogdom om die positie te verstevigen. Op de ITB werd dat engagement nog eens onderstreept.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.