Home > Gemeente Staden is bekroond als Baanbrekende Werkgever 2023

Gemeente Staden is bekroond als Baanbrekende Werkgever 2023

Geschreven op 27 januari 2023 om 09:52 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Staden ondertekende eind 2020 het charter Baanbrekende Werkgever. Op dat moment zette de werkgever al belangrijke stappen rond hybride werken. Het was de start voor een groeitraject om de medewerker nog meer centraal te zetten in het organisatiebeleid. Het plan van aanpak werd gesmaakt door de initiatiefnemers en leverde het gemeentebestuur nu de award voor ‘Baanbrekende Werkgever 2023’ op.
Van hybride werken tot nieuwe mobiliteit
Het voorstel voor het ondertekenen van het charter ‘Baanbrekende Werkgever’ kwam van gemeenteraadslid Bart Coopman (WESTAON). “De coronacrisis noodzaakte werkgevers om hun manier van werken te gaan reorganiseren. Hybride werken werd de voorbije jaren het nieuwe normaal. Het verplichtte ondernemingen en openbare besturen om werk te maken van onder meer telewerken en duurzame mobiliteit”, verduidelijkt gemeenteraadslid Bart Coopman.
En net dat is het opzet van het charter ‘Baanbrekende Werkgever’, een initiatief van De Lijn, Antwerp Management School en Jobat. Ze willen organisaties en bedrijven stimuleren om hybride werken en nieuwe mobiliteit te verankeren in het beleid.
Staden ondertekent charter ‘Baanbrekende werkgever’
Het voorstel van het gemeenteraadslid kon op veel bijval rekenen bij het college van burgemeester en schepenen. “Als openbaar bestuur hebben we een voorbeeldfunctie en willen we andere werkgevers inspireren”, zegt schepen van ICT en personeelsbeheer Joeri Deprez. “Bij de start van coronacrisis maakten we meteen werk van een arbeidskader rond telewerken en investeerden we in noodzakelijke software en hardware om vanop afstand te werken. De jaren ervoor hadden we al sterk geïnvesteerd in een flexibel werkkader en het stimuleren van duurzaam woon-werkverkeer. Het ondertekenen van het charter sloot dus perfect aan op de inspanningen die we al leverden.”
Geen baanbrekende werkgever zonder baanbrekende werknemers
Het ondertekenen van het charter was voor gemeente Staden het startpunt voor een uitgebreider groeitraject. “We grepen meteen de kans om mee te stappen in een groeitraject om verder in te zetten op het welbevinden van onze medewerkers”, vervolgt de schepen. “De focus: een personeelsbeleid waarin hybride werken, arbeidsvreugde en duurzame mobiliteit centraal staan. Het uitgestippelde plan werd duidelijk gesmaakt. Het leverde gemeente Staden de titel op van ‘Baanbrekende werkgever 2023’. En daar zijn we best trots op! Omdat onze baanbrekende werknemers dit dubbel en dik verdienen. Het is een pluim op de hoed van alle medewerkers van gemeente & OCMW die zich dagdagelijks inzetten voor onze bloeiende gemeente en haar inwoners.” Foto: gemeente Staden

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.