Home > Gemachtigde opzichters van Bredene kregen hun verdiende bloemetjes

Gemachtigde opzichters van Bredene kregen hun verdiende bloemetjes

Geschreven op 1 juli 2022 om 08:45 door Mario De Wilde

Het voorbije schooljaar stonden aan diverse Bredense schoolpoorten gemachtigd opzichters die kinderen op een veilige manier de straat laten oversteken. Het gemeentebestuur heeft dit schooljaar hard gezocht naar gemotiveerde vrijwilligers om deze taak op zich te nemen. “En om die mensen te bedanken hebben we ze letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet”, zegt de schepen van vrijwilligers en onderwijs Kelly Spillier. Ook de lokale politie en eigen personeelsleden sprongen af en toe in om de scholieren veilig te laten oversteken.
Nog steeds op zoek
Bredene is nog steeds op zoek naar extra gemachtigd opzichters. “We zoeken mensen die zin hebben om zichzelf verantwoordelijk en zinvol in te zetten in het belang van de school en zich enkele (vaste) momenten tijdens de week kunnen vrijmaken. Het is de bedoeling dat deze gemachtigd opzichters schoolkinderen begeleiden aan het zebrapad om de rijbaan veilig over te steken tijdens de uren voor en na schooltijd. De lokale politie zorgt voor een gratis opleiding als gemachtigd opzichter. Het gemeentebestuur voorziet de nodige uitrusting zoals hesjes, verkeersbordjes,…”, geeft schepen Kelly Spillier aan.
Foto: gemeente Bredene

1 reactie

Albert. Dirckx
Geschreven op 2022-07-19 15:02:25
Ik ben al 14 jaar gemachtigdeopzichter en dat 2 maal per dag aan de gemeentelijke basis school in Eksel. Ik kan het iedereen aan bevelen dit te doen.Ik doe het vooral voor de glimlach van de kinderen) het geeft mij een enorme voldoening.Ik ben 76 jaar en hoop het nog lang te kunnen volhouden. GR. Albert.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.