Home > Geluwe presenteert vijfdaagse ’50 jaar Gapersfeesten’

Geluwe presenteert vijfdaagse ’50 jaar Gapersfeesten’

Geschreven op 27 juni 2023 om 09:20 door Mario De Wilde

Dit jaar vinden de Gapersfeesten in Geluwe voor de 50ste keer plaats. In 1973 werden op initiatief van de Middenstand de eerste Gapersfeesten georganiseerd. Deze waren ontstaan vanuit de organisatie van de batjesdag en de Nacht van Geluwe. Dirk Dobbels nam het voorzitterschap op zich tot het bestuur, in tegenstelling tot heel wat andere verenigingen, tijdens de coronaperiode vernieuwing en verjonging kon aantrekken en Gilwe 2.0 de organisatie van de Gapersfeesten op zich nam met aan het roer Eveline Dobbels. Tijdens de voorstelling van de Gapersfeesten 2023 werd het bestuur dan ook gehuldigd op het stadhuis van Wervik voor hun 50-jarig bestaan. Ook in 2023 worden de Gapersfeesten opnieuw een gevulde 5-daagse.

Het nieuwe Gaperscomité Gilwe 2.0 vzw – Geluwe feest, de handelaren, de marktkramers en de straatcomités zorgen voor een uitgebreid programma met muziek, straattheater, braderie en animatie.
-Op woensdag 5 juli is er in de feesttent een kindernamiddag met o.a. Raf Violi Discoshow De coolste DJ van het land, schuif tafels en stoelen aan de kant! Vette hits en maffe moves, Kids getting into the groves. De inkom is gratis.
-Op donderdag 6 juli is er in de feesttent vanaf 13.30u koffietafel met Gaperskoek en vanaf 14.30u een grote Gapersnamiddag voor senioren met optredens van Lissa Lewis, Jan Wuytens en De Popkoning.
-Op vrijdag 7 juli is er de Nacht van de Superheroes met o.a. Amnesia, The Heartclub Band, Pablo Honey, DJ BR3IN3. Om 20.00u is er een gratis vat.
-Zaterdag 8 juli is er in het verkeersvrije centrum van Geluwe bradderie, rommelmarkt en straatanimatie. Om 10.30u trekt de Gapersstoet met reuzen, toneel, de paters, muziek, majorettes, stadsbestuur en bestuur Gilwe2.0 vanuit het GC Gilwe naar het Gapersmonument voor de officiële opening.
-Op zondag 9 juli worden de Gapersfeesten afgesloten met een Gapersfestijn en optreden Big Band in de feesttent.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.