Home > Gelijkspel brengt Kortrijk geen meter vooruit

Gelijkspel brengt Kortrijk geen meter vooruit

Geschreven op 23 januari 2022 om 09:58 door Geert Demuynck

KV Kortrijk heeft verzuimd om de top zes binnen te sluipen na een troosteloos gelijkspel tegen Eupen. De Play-offs lijken plotseling veraf na twee gelijkespelen op rij voor de Kerels.

In de aanvangsfase zag het er echter goed uit voor de thuisploeg die meester was op het veld. Moreno schoot zelfs op de lat na een misser van Agbadou maar vijf minuten later kreeg de thuisploeg een koude douche na een solo van Julien Ngoy die iedereen het nakijken gaf en de 0-1 liet optekenen en bijna stond het 0-2, maar Cools mistte onbegrijpelijk een knappe voorzet. De match komt meer in evenwicht, Kortrijk moet komen maar doet dit zonder veel overtuiging.

Opnieuw kruipt KV door het oog van de naald wanneer Prevljak de 0-2 laat liggen voor Eupen dat het best uit de kleedkamer kwam. Toch viel na zeven minuten de gelijkmaker uit de lucht na een schot van Messaoudi. Doelman Himmelmann zag er niet goed uit bij deze gelijkmaker. Hierna geraakt de wedstrijd terug in evenwicht maar wordt gekenmerkt door veel slordigheden en balverlies aan beide kanten. Kansen komen er nog aan beide kanten, maar niemand krijgt de bal tegen de touwen. Kortijk vond zelfs nog tweemaal het zijnet met een schot van Moreno en een vrije trap van Kadri in de slotminuut. Beide teams moeten tevreden zijn met een puntje.