Home > Geen Tinekesfeesten dit jaar in Heule, wel mooi alternatief

Geen Tinekesfeesten dit jaar in Heule, wel mooi alternatief

Geschreven op 28 mei 2020 om 22:43 door Mario De Wilde

Nadat vzw Tinekesfeesten op 1 mei al haar foodtruckfestival Café Mangé in het water zag vallen als gevolg van de coronacrisis, is nu ook het doek gevallen over de Tinekesfeesten zelf, op 10-11-12-13-14 en 19 september 2020. Maar de organisatie blijft niet bij de pakken zitten en werkt aan een alternatief dat past binnen de maatregelen die de Veiligheidsraad oplegt.

Tijdens het tweede weekend van september staat Heule traditiegewijs volledig in het teken van de Tinekesfeesten. Een feest door en voor Heule, waar jong en oud weken- en zelfs maandenlang naar uitkijkt. Voor het eerst in 57 jaar zal er in 2020 geen nieuw Tineke gekozen worden en worden ook alle andere feestelijkheden geschrapt. “Het gezond verstand heeft gewonnen van ons Tinekeshart”, zeggen voorzitters Jill D’Hulster en Simon Demaître. “Er zullen dit jaar geen Tinekesfeesten zijn. Een hele moeilijke en pijnlijke beslissing, maar de enige juiste in de huidige situatie.”

De Tinekesfeesten zouden echter de Tinekesfeesten niet zijn als ze het tweede weekend van september zomaar voorbij zouden laten gaan. Daarom is de werkgroep ondertussen al volop aan het brainstormen over een alternatief dat past binnen de wettelijke mogelijkheden. Geen afgeslankte versie van de Tinekesfeesten, maar iets anders. “Eens de beslissing genomen was, moesten we dit uiteraard even verwerken. Maar ondertussen heeft die ontgoocheling plaats gemaakt voor heel veel goesting en enthousiasme voor een origineel alternatief. De volledige werkgroep is geëngageerd om de Heulenaar ondanks alles tóch vertier te bieden in september. Hoe dat er precies zal uitzien, weten we zelf ook nog niet. We volgen de ontwikkelingen van de Veiligheidsraad op de voet en gaan daar verder mee aan de slag.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.