Home > Video. Geen Lichtfeest Lissewege dit jaar. Volgende editie in 2022! 

Video. Geen Lichtfeest Lissewege dit jaar. Volgende editie in 2022! 

Geschreven op 9 juni 2021 om 12:21 door Mario De Wilde

21 jaar lang al wordt tijdens Lichtfeest Lissewege het “witte dorp” een weekend lang omgetoverd tot een magische plek in het teken van het licht. Een fonkelend en gezellig feest dat telkens eind augustus duizenden mensen kan overtuigen om Lissewege te bezoeken.  Met de veiligheidsmaatregelen, zoals die nu bekend zijn en verwacht worden voor de zomermaanden, kan dit jaar deze unieke sfeer en beleving niet worden gerealiseerd.

“Verschillende scenario’s met reservatiesystemen, vaccinatiebewijzen en sneltests – zoals ze worden opgelegd door het veiligheidscomité bij evenementen voor een groot en zich bewegend publiek  – werden overwogen. Maatregelen die misschien werkbaar zijn voor een festival op een afgesloten terrein maar niet in het hart van een dorp met nauwe straatjes en duizenden bezoekers. Voor de beleving en toegankelijkheid van een open en toegankelijk Lichtfeest Lissewege vormen ze een onoverkomelijk obstakel. Deze beslissing was de enig mogelijke”, aldus Burgemeester Dirk De fauw.

Stad Brugge, Visit Bruges en organisator Brugge Plus beslisten daarom om de editie 2021 niet te laten doorgaan en verder alle aandacht te richten op volgend jaar. De 22ste editie komt er dus eindelijk in ‘22. Het wordt een magische cijfercombinatie!

Schepen van toerisme Philip Pierins: “Dit betekent echter niet dat we dit jaar op onze lauweren rusten. We spelen de troeven van Lissewege maximaal uit via de marketingkanalen van Visit Bruges  (het stadsplan, de site www.visitbruges.be/lissewege, social media, perswerking).

We zullen het dus nog even met dit herinneringsfilmpje uit 2019 moeten doen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.