Home > Geen kerstmarkt dit jaar in Diksmuide en ook het sociaal restaurant sluit

Geen kerstmarkt dit jaar in Diksmuide en ook het sociaal restaurant sluit

Geschreven op 25 november 2021 om 15:47 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van het hoge aantal besmettingen kwam de stedelijke crisiscel vandaag opnieuw digitaal samen. We bekeken de situatie en gaven advies aan het college van burgemeester en schepenen om de kerstmarkt af te gelasten en om het sociaal restaurant in woonzorgcentrum Yserheem vanaf maandag tot nader order te sluiten. Het besmettingscijfer van Diksmuide over een periode van zeven dagen staat vandaag op 364 in de Zorgatlas. Vorige week testte maar liefst 2,2% van de Diksmuidse bevolking positief op het coronavirus. Het stadsbestuur kijkt vooral uit naar het Overlegcomité van morgen waar mogelijk strengere maatregelen volgen.

Geen kerstmarkt dit jaar

Ondertussen besliste het college van burgemeester en schepenen vandaag wel al om de kerstmarkt dit jaar te annuleren. Na een rondvraag bij de verenigingen bleken acht niet meer enthousiast om het te laten doorgaan. Ze waren van hetzelfde principe zoals het stadsbestuur waarbij we voorzichtig willen zijn bij zo’n hoog aantal coronabesmettingen.

Sociaal restaurant blijft vanaf maandag dicht

Na een drietal besmettingen in het woonzorgcentrum Yserheem besliste het college ook om het sociaal restaurant in het woonzorgcentrum vanaf maandag tot nader order te sluiten. De positief geteste bewoners vertonen gelukkig weinig symptomen. Toch wil het woonzorgcentrum voorbereid zijn voor mocht de situatie erger worden. Bezoek blijft wel nog steeds toegelaten. Er is één bezoeker per bewoner toegestaan en bezoek vindt enkel plaats op de kamer, niet in de gemeenschappelijke ruimtes.

Dienstverlening op afspraak

Ondertussen verloopt de dienstverlening van het stadsbestuur nog steeds op afspraak. De medewerkers van het lokaal bestuur schakelen immers ook terug over op meer telewerk. Contacteer de gewenste stadsdienst of neem contact op met ons centraal onthaal via 051 79 30 00 of onthaal@diksmuide.be. Heel wat documenten zijn ook digitaal op te vragen via het e-loket op www.diksmuide.be/eloketoverzicht.

Gemeente- en OCMW-raad digitaal

De gemeente- en OCMW-raad van maandag 29 november vindt digitaal plaats. Deze digitale vergadering zal opnieuw te volgen zijn op YouTube via livestreaming. De link naar de livestream verschijnt maandagavond rond 19.45 uur op www.diksmuide.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.