Home > Geen Kantdagen en Brugs kampioenschap bierbak-stapelen deze zomer

Geen Kantdagen en Brugs kampioenschap bierbak-stapelen deze zomer

Geschreven op 10 augustus 2021 om 15:37 door Mario De Wilde

De vzw Kantcentrum organiseert in Brugge deze zomer, door corona, geen Kantdagen in de Halve Maan op het Walplein, zoals tot nu toe al véle jaren een traditie was. Die Kantdagen trekken elk jaar een paar duizend bezoekers die dan genieten van de standhouders, de vele kleine tentoonstellingen in de bouwerij en de (kant en muzikale) animatie op het Walplein. Dit kan dus nu niet. Dat is meteen ook de reden waarom er dit jaar geen Brugs Kampioenschap bierbak-stapelen is, een eveneens klassiek en traditioneel item tijdens de Kantdagen dat steevast op héél wat belangstelling kan rekenen. We hopen dit alles volgend jaar weer in alle glorie te organiseren, maar we voorzien voor dit jaar in een stevig alternatief.

Voorzitter van het Kantcentrum Nico Blontrock: “We zochten en vonden inderdaad een mooi alternatief. We gaan deze zomer voor een mini-versie van de Kantdagen in ons Kantcentrum zélf in de Balstraat. We blijven dus in eigen huis, op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus van 10 tot 17 uur. Voor die gelegenheid kan iedereen het Kantcentrum en het kantmuseum gratis bezoeken. Er is niet alleen aan de gevel het levensgrote kunstwerk van Amanda Browder, passend in de Triennale, te bewonderen. Er is de tentoonstelling over War Lace, je kunt er ook het levensgrote kant-kunstwerk van Laurence Christiaens, “Le Moment Celeste”, bekijken. En dat onder het label “Inspired by Triennale 2021”. En er is het sedert kort heropende kantatelier, waar je kantklossters en kantklossers aan het werk kunt zien. Uiteraard met alle aandacht voor het coronaproof oganiseren van dit alles”.

Bezoekers kunnen er ook alle info op de kop tikken over de kantcursussen en de kant-workshops. Er is een voor de gelegenheid ook voorzien in uitgebreide tweedehandsverkoop met heel wat kantmateriaal en kantstukjes.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.