Home > Geen goals tijdens E.K. Dan zorgt Club er wel voor: Club Brugge-EK Athene 4-1

Geen goals tijdens E.K. Dan zorgt Club er wel voor: Club Brugge-EK Athene 4-1

Geschreven op 6 juli 2024 om 19:30 door Mario De Wilde

Na het 1-1 gelijkspel tegen Royal Knokke FC vorige week speelde Club vandaag zijn tweede oefenwedstrijd tegen AEK Athene in aanloop naar het nieuwe seizoen. Club won met overtuigende 4-1 cijfers na een owngoal van Ljubicic en goals van Jutglà, Talbi, Barberà.

Al vroeg in de eerste helft kwamen de Grieken op voorsprong na een corner. Garcia raakte met zijn volley eerst de lat, maar via de rug van Mignolet belandde de bal ongelukkig in eigen doel. Amper één minuut later hingen de bordjes weer gelijk na een terugspeelbal van Robert Ljubicic. Door de felle wind werd doelman Brignoli compleet verrast, waardoor de bal in eigen doel belandde.

In de 30ste minuut komt Club Brugge verdiend op voorsprong. Vanaken bereikt Jutglà met een mooie crossbal, die eenvoudig afwerkt in de linkeronderhoek. Op slag van rust komt Blauw-Zwart op een comfortabele 3-1 voorsprong. Talbi wipt de bal over de keeper na een mooie steekpass van Nielsen.

De tweede helft begon met enkele nieuwe gezichten. Romeo Vermant verving Ferran Jutglà. Bij AEK waren er twee wissels: Noureddine Amrabat en Petros Mantalos kwamen het veld op, terwijl Niclas Eliasson en Robert Ljubicic in de kleedkamer bleven. Na het eerste kwartier had EK Athene de duidelijke overhand en had het de beste kansen. Mitoglou schoot na een corner rakelings naast het doel. Later stond Garcia pal voor het doel van Mignolet, maar slaagde er niet in om af te werken.

In de 65ste minuut volgden heel wat wissels bij Blauw-Zwart: Boyata, Et-Taïbi, nieuwkomer Romero, De Smet Lenn, Wylin, De Smet Liam, Barbera, Granados en Bisiwu kwamen op het veld. Alleen de eerder ingekomen Romeo Vermant en doelman Mignolet bleven staan.

Na 75 minuten volgde er opnieuw een korte pauze van vijf minuten. Mignolet bleef aan de kant, De Corte is zijn vervanger. Ook bij de Grieken was er een volledig nieuw team: Theocharis (GK), Chrysopoulos, Radonja, Katsikas, Roukounakis, Kanellopoulos, Kosidis, Fofana en Theodoridis kwamen erin.

Nieuwe aanvallende impulsen bij Club Brugge en AEK zorgden voor heel wat doelkansen voor beide teams. Et-Taïbi rukte op en zette goed druk op keeper Theocharis. Hij kreeg de bal in zijn voeten, werkte goed af, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens handspel.

Na 40 minuten zat het debuut van de Argentijn Romero erop. Hij ging samen met Vermant rusten. In hun plaats kwamen Da Silva en Willems.

Met nog 15 minuten op de klok ging het spel mooi op en neer. Een afstandsschot van Granados strandde op de buitenkant van de paal. Ook Barberà kreeg de 4-1 niet op het scorebord: doelman Theocharis redde in een 1-op-1 situatie. Diep in de laatste minuten van de wedstrijd deed Club Brugge er nog eentje bij. Granados levert de 4-1 op een dienblaadje, Barbera werkte af op open doel.

1 reactie

Mario Lamote
Geschreven op 2024-07-06 20:25:47
Dat belooft voor de competitie....

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.