Home > Geen gas voor 57 gezinnen vandaag op het Maes en Boerenboomplein in Knokke-Heist

Geen gas voor 57 gezinnen vandaag op het Maes en Boerenboomplein in Knokke-Heist

Geschreven op 25 oktober 2022 om 11:09 door Mario De Wilde

Op het Maes en Boerenboomplein in Knokke-Heist zijn er op dit moment ingrijpende werken bezig in het kader van het ‘HOOST’-project. De werken hebben gezorgd voor een verhoogde instabiliteit van de omliggende grond. Experten van Fluvius hebben geoordeeld dat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties voor het gasnet.
(foto Patrick Dewulf)

Veiligheid is voor het gemeentebestuur uiteraard een absolute prioriteit. Daarom is het noodzakelijk om een stuk van de gasleiding buiten dienst te laten nemen. Er is op dit moment geen gevaar, dit is enkel een preventieve maatregel. Dit betekent wel dat 25 gebouwen in de Stadhuisstraat en Molenstraat vanaf dinsdagmorgen 25 oktober 2022 geen gas meer kunnen gebruiken. De bewoners werden via een bewonersbrief van Fluvius hiervan nog vlug op de hoogte gebracht. Experten gaan nu onderzoeken hoe het probleem zo vlug mogelijk kan opgelost worden.

Het gemeentebestuur is zich terdege van bewust dat een 57-tal gezinnen zich momenteel in een moeilijke situatie bevinden. Medewerkers van de gemeente komen daarom bij de betrokken bewoners langs om hun behoeften in kaart te brengen en hen praktisch te ondersteunen. Er wordt ook een infovergadering voorzien. De gemeente zal ook alles in het werk stellen om de gastoevoer weer open te laten zetten van zodra dit in alle veiligheid kan. Samen met alle betrokken partijen werken we aan een spoedige en veilige oplossing!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.