Home > Geen ereplaats maar leerrijke deelname aan Le Mondial Du Pain voor Oostendenaar Guillaume David

Geen ereplaats maar leerrijke deelname aan Le Mondial Du Pain voor Oostendenaar Guillaume David

Geschreven op 9 maart 2023 om 08:57 door Mario De Wilde

Na zijn tweede plaats op de Belgische kampioenschappen voor junioren Aspirant Baker in 2019 kreeg Oostendenaar Guillaume David de kans om zich kandidaat te stellen voor de wereldkampioenschappen bakkerij Mondial Du Pain. “Als beste team van de Belgische kampioenschappen konden wij deelnemen aan 8e Mondial Du Pain die plaatsvond in Nantes van 17-19 oktober 2021. Daar hebben wij ons kunnen kwalificeren voor The Best of Le Mondial Du Pain die recent plaatsvond in Tokyo 1-3 maart 2023”, weet Guillaume David.
Enkel de zes beste landen van de hele wereld mochten aan deze prestigieuze wedstrijd deelnemen.
Dit programma van de wedstrijd bestaat uit een reeks viennoiserie, stokbroden, brioches, nutritioneel brood, brood op wijze respectus panis, belegde broodjes en tot slot een groot sierstuk. Het verloop van de wedstrijd spreidde zich over twee dagen:
– Dag 1: de deelnemers kregen 1,5u de tijd voor de mise en place, hier mocht men al het voorbereidend werk doen. En werd bovendien die respectus panis met de hand gekneed.
– Dag 2: de eigenlijke wedstrijddag, daar kreeg elk team 8,5u de tijd om alles te bakken en te presenteren in de etalage van hun land.
“Een podiumplaats zat er net niet in maar mijn chef, Joran Defossez, als ikzelf en gans het team van Ambassadeurs Du Pain blikken vol enthousiasme en trots terug op deze onvergetelijke en leerrijke ervaring”, besluit Guillaume. Foto: bakkerij Decock

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.