Home > Geen Boeteprocessie maar wel Will Tura standbeeld en een REDDY Keukens Arena in Veurne

Geen Boeteprocessie maar wel Will Tura standbeeld en een REDDY Keukens Arena in Veurne

Geschreven op 3 juni 2021 om 10:48 door Mario De Wilde

De eerste zomerzon, de versoepelingen van de coronamaatregelen … Het doet iedereen uitkijken naar de zomermaanden! De vrijetijdsdiensten van Stad Veurne bieden ook dit jaar een aantrekkelijk en gevarieerd programma aan, boordevol activiteiten en leuke evenementen. Zoveel Veurne, dat is zeker! Een overzicht van alle activiteiten vind je via www.zoveelveurne.be!

De absolute uitblinker dit jaar is onze Zomerarena. Van 15 juni tot 5 september kan je in het Sportpark genieten van zomerse podiumactiviteiten in de REDDY Keukens Arena. De keukenbouwer uit de Pannestraat is de naamsponsor van deze tijdelijke houten arena. In de indrukwekkende arena kunnen 250 mensen, verdeeld in bubbels, veilig genieten van heel wat podiumactiviteiten. De Ketnetband, Willem Vermandere, Xander De Rijcke, Cleymans & Van Geel en onze eigen Maud Vanhauwaert zijn maar enkele van de toppers die je er deze zomer aan het werk zal zien. Het complete programma vind je via www.veurne.be/reddykeukensarena.
Kiosk 4 Kids en Vlaanderen Zingt trappen de zomer op gang
De zomervakantie inzetten doen we op 27 juni met een heus kidsfestijn! Het Stadspark wordt omgetoverd tot een groot speelplein met leuke spelletjes en workshops. Verder zorgen muzikale optredens voor extra sfeer en gezelligheid. Er kunnen maximum 400 kinderen aanwezig zijn.
Op 4 juli is er dan weer Vlaanderen Zingt op de Grote Markt. De bekende formule is aangepast naar een coronaproof editie, zodat Veurne van 19.00 tot 23.00 uur uit volle veilige borst de vrijere vakantie kan inzingen.
Zomerkriebels 2.0
Helaas, ook dit jaar geen traditionele Zomerkriebels, maar wel een leuk alternatief in de REDDY Keukens Arena op 3 juli. De Ketnetband zal vanaf 17 uur met de kids een feestje bouwen! Dit optreden is toegankelijk voor iedereen, maar wel vragen we aan de volwassenen om zich te beperken tot 1 persoon om de kinderen te begeleiden (indien nodig). We willen natuurlijk zoveel mogelijk kinderen de kans geven om de Ketnetband te bewonderen en met hen mee te zingen.
Vanaf 20.30 uur knallen de beats van Überdope door de boxen. Deze Gentse hiphopgroep ken je vanop Studio Brussel, waar ze iedere vrijdag met It’s a rap het weekoverzicht op hun eigen wijze brengen. Je vindt meer informatie via www.veurne.be/zomerkriebels-20.
Open Kiosk
Open Kiosk is een initiatief van Club Paviljoen, waar Belgisch talent een vrij podium krijgt op de historische muziekkiosk uit 1899 en dat in het mooie Veurnse Stadspark. Het park is ook deze zomer elke woensdagmiddag the place to be! Heel wat veelbelovende artiesten staan te popelen om van zich te laten horen tijdens leuke muziekoptredens. Breng je lunch mee, of bestel een picknickmand bij Visit Veurne om je beleving nog aangenamer te maken. Je kan elke woensdag in juli en augustus genieten van 12 tot 15.30 uur. Visit Veurne zorgt bovendien voor gezellige ligzetels of grote picknickdoeken. De line-up ontdek je via www.zoveelveurne.be.
Zomervariaties: onmisbare afspraken
De Zomervariaties zijn al enkele jaren vaste zomerse afspraken in Veurne. In 2021 is dans het centrale thema, alle voorstellingen vinden plaats in de REDDY Keukens Arena. Dit jaar komen Encuentro flamenco (5 juli), op 27 juli is er een dansfilm en op 11 augustus kan je kijken naar een heuse Breakdance Battle. Granvat is op 30 augustus de afsluiter. Jouw plaats reserveren kan via www.zomervariaties.be.
Ook coronaproof: Kiosk Matinee
Het pittigste aperitiefconcert van ’t land is al goed gekend in Veurne en omstreken! Smeer jullie dansbenen maar in, ga los op toffe muziek en geniet van het lekkers aan de verschillende drank- en eetstandjes. Stip alvast 18 juli en 15 augustus aan in de agenda!
Fietsen en wandelen en … genieten!
Route d’amour 2.0, op stap met de Erfgoedapp, een picknickaanbod in Stadspark en Kasteelpark Beauvoorde, Lekker Fietsen-arrangementen, op kinderzoektocht door Veurne met Vlieg, het Stap- en Trap programma (gegidste wandel- en fietstochten). De lijst om onze stad en haar deelgemeentes te voet en of per fiets te ontdekken lijkt eindeloos. Surf naar www.visit-veurne.be en zoek naar het aanbod op jouw maat!
Veurn’ Kerremesse is terug, geen Boetprocessie
Ohlala, na een jaar van noodgedwongen pauze zal de kermis hopelijk opnieuw kunnen doorgaan. Als de protocollen rond kermissen worden goedgekeurd, zullen de foorkramers van 24 tot 28 juli met hun attracties op de Grote Markt voor de nodige ambiance zorgen. Veurne is er alvast klaar voor!
De Boetprocessie is spijtig genoeg voor het tweede jaar geannuleerd. De Sodaliteit wil iedereen wel de mogelijkheid geven om tijdens de zomermaanden een Boetprocessie-wandeling te laten maken. Hiervoor zijn ze op zoek naar mensen die langs het gewone traject van de processie wonen. De Sodaliteit wil aan de ramen van particuliere woningen of etalages van handelshuizen foto’s of objecten van de processie voorzien. Uiteraard zijn er langs dat traject ook nog andere zaken die verwijzen naar de Boetprocessie, de Sodaliteit of Jacob Clou. Mensen die een raam of een plaatsje in de etalage willen reserveren, kunnen contact opnemen met de Sodaliteit via 0498 35 58 80.
Schatten van Vlieg
Tussen 1 juli en 31 augustus kunnen kinderen tot 12 jaar deelnemen aan de zomerse zoektocht Schatten van Vlieg. Je kan vier stempels verzamelen en verhalen ontdekken in het Bakkerijmuseum, Kasteel Beauvoorde, de Bibliotheek en de Sint-Niklaastoren volgt, dan maak je kans op een extra geschenkje!
Zuiderse sfeer op de Grote Markt, wegdromen in het Stadspark
Net als vorig jaar is de Grote Markt weer dé hotspot binnen onze stad. De verdubbelde terrassen baden vanaf valavond onder gezellige lampjes. Droom nu al weg van die eindeloze zomeravonden op een terrasje…
Het Stadspark is sowieso al één van de meeste gezellige plaatsen binnen het historische centrum, maar deze zomer doen we er nog een schepje bovenop! Bij de kiosk komt er een opvallende parasolhemel die bezoekers van Open Kiosk, Kiosk Matinee, Kiosk 4 Kids … beschermt tegen de (hopelijk) felle zon! Een eyecatcher die je echt zal doen opkijken!
Vauban-Bad: zwemmen en peddelen van 1 juli tot 31 augustus
De voltreffer van vorig jaar wordt ook dit jaar opnieuw in het programma opgenomen! Zwemmen in eigen stad en dat in de grote vijver van het Vaubanpark. Als het weer dit toelaat, zal je van dinsdag tot zondag van 13.30 tot 17.30 uur in een prachtig decor kunnen plonzen. Een groene of rode vlag zal aantonen of je kan zwemmen of niet. Er zullen gezellige strandstoelen staan en twee redders zullen steeds over de veiligheid waken. Het water in het Vaubanpark zal ook regelmatig worden getest op de waterkwaliteit. Draag wel waterbestendige schoenen, want er kunnen scherpe voorwerpen op de bodem liggen. De brandweer zal sowieso de bodem controleren op gevaarlijke voorwerpen, maar je weet maar nooit…
Zwemmen in Vauban-Bad is gratis! Indien er een rode vlag hangt in Vauban-Bad, dan kan je in de middag tijdens de reguliere openingsuren naar het stedelijk zwembad. Volg de Facebookpagina van de Sportdienst om te zien of Vauban-Bad open is! Je vindt de pagina via www.facebook.com/sportdienst.veurne.
Zin om Veurne vanop het water te ontdekken? Ook dat kan deze zomer! Je zal vanuit Vauban-Bad, van dinsdag tot zondag van 13.30 tot 17.30 uur, kunnen vertrekken voor een verfrissende SUP- of kajaktocht. Je betaalt 5 euro voor anderhalf uur SUP-plezier. Dan toch liever kajakken? Uitstekend, want je hebt de keuze om er alleen of met twee op uit te trekken. Voor deze activiteit geldt de rode of groene vlag niet, de verhuring is van dinsdag tot zondag open. Reserveren kan je vanaf 14 juni via www.veurne.be/vauban-bad.
Te onthouden
De Belgische Bellemannen strijden op de Grote Markt op zondag 8 augustus om de nationale titel;
Op zondag 1 augustus huldigen we het standbeeld van Will Tura in;
Dinsdag 3 augustus is er opnieuw de Kinderrommelmarkt;
Van 3 tot 5 september zal Veurne La Fête opnieuw plaatsvinden.
Hierover volgt later nog meer info!
Quote Pascal Sticker, schepen van Sport: “De successtory van Vauban-Bad krijgt een vervolg, niet alleen voor zwemmers, maar ook voor waterrecreanten met SUP’s of kajak. De omgeving is top, midden ons Vaubanpark. Nu nog duimen dat de weergoden ons de gehele zomer goed gezind zijn …” Celine Mouton, schepen van Vrije Tijd: ““Hoera, het mag eindelijk weer! Wij zijn meer dan klaar voor de Veurnse zomer. Jullie ook?”
Foto copyright stad Veurne

1 reactie

Vandecasteele Chris
Geschreven op 2021-07-12 13:50:52
Op 1 aug wordt het standbeeld van Will Tura ingehuldigd.Zal Will Tura zelf ook aanwezig zijn , net zoals vorig jaar in de planning stond ?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.