Home > Geef je vakantiehuis aan de Belgische kust een make-over

Geef je vakantiehuis aan de Belgische kust een make-over

Geschreven op 19 januari 2023 om 14:32 door Mario De Wilde

Geniet jij ‘s zomers van lange dagen op het strand, of heb je een appartement waar je elk weekend wel eens naartoe trekt? Dan ben jij één van de geluksvogels die kan genieten van een vakantiehuisje of appartement aan de Belgische kust. In 2023 mogen de typische meubeltjes gerust eens opgewaardeerd worden, en waarom schilder je de muren niet in een ander kleurtje?

Kies voor comfort

In een vakantiehuis is er soms eens een briesje, of een lekkende kraan. Pak in 2023 deze zaken aan en zorg dat je helemaal tot rust kan komen aan de zee. Tijd dus voor: comfort! Zo kan je kiezen voor isolerende raambekleding in de slaapkamers. Deze zijn perfect voor in de slaapkamer en houden de warmte ook buiten in de zomermaanden. Misschien is het ook tijd om te investeren in een nieuwe matras? En geef je slaapkamer ineens ook een nieuw kleurtje. Met een zachte mat en verse lakens is je slaapkamer een klein stress-vrij plekje. Ook in je woonkamer kan een comfortabele zetel in plaats van stoelen een wereld van verschil betekenen. Als je bespaart op kasten, accessoires en andere meubels, kan je gerust investeren in de meubels die je comfort bepalen, zoals een zetel en bed.

Geef de muren een opknapbeurt

Let erop als je je muren schildert dat je kiest voor een zacht wit, en blijf zeker weg van grijze of koele tinten. De zee is nu eenmaal graag haar “grijze zelf” hier in België, maar met grijze meubels en grijze muren, zorgt dit voor een koel en blauw licht. Kies daarom voor zacht wit, een houten vloer, en beige meubels. Kies dus ook plisségordijnen in een gebroken wit voor een warme lichtinval.

Beach vibes

Natuurlijk wil je dat je vakantiehuis nog altijd een knipoog is naar de zee, maar daarvoor hoeft niet alles blauw en wit te zijn. Als je fan bent van de moderne beach of coastal vibes, kan je werken met natuurlijke materialen zoals linnen en riet. Maar ook zachte kleuren zoals geel, roze en groen zijn perfect om te combineren met gebroken wit en houten meubels. Voeg daarbovenop gerust enkele donkerdere kleuren toe voor de wintermaanden, zoals een donker blauwe plaid of donkergroene staanlamp. En wat dacht je van een pelletkachel voor een gezellige winteravond bij het vuur? Een huiselijke sfeer gegarandeerd!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.