Home > Geef je eigen mening over autodelen in Zonnebeke

Geef je eigen mening over autodelen in Zonnebeke

Geschreven op 14 april 2020 om 16:18 door Mario De Wilde

Al sinds enkele jaren is het autodeelsysteem in verschillende steden en gemeenten actief. Bij autodelen maak je enkel gebruik van de auto wanneer je die nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt de auto beter en doordacht gebruikt. Om te polsen of er ook in Zonnebeke interesse is in dit systeem, werd een korte enquête opgesteld. Met deze enquête wil de gemeente onderzoeken of een middelgrote gemeente zoals Zonnebeke vandaag al klaar is voor dit systeem. Tot en met 1 juni kan elke inwoner van Zonnebeke deze bevraging invullen via www.zonnebeke.be/Autodelen.

De resultaten zullen nadien bekeken worden en als blijkt dat er voldoende interesse is, dan kunnen er vervolgstappen gezet worden. Cambio houdt bij de aankoop van wagens rekening met de ecoscore; een deelauto vervangt acht tot twaalf private wagens. Kiezen voor autodelen verkleint dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.
Binnen de vervoersregioraad Westhoek wordt er nagedacht over mobiliteitspunten, dit zijn punten waar het busvervoer een halte heeft, een fietsherstelpunt komt, een afhaalplaats voorzien kan worden of auto- en fietsdelen gepromoot kan worden. Autodelen kan mogelijks in dit verhaal passen, aldus Koen Meersseman (schepen van Mobiliteit).

Vind jij dat er in Beselare, Geluveld, Passendale, Zandvoorde of Zonnebeke een standplaats moet komen of juist niet? Kan het een meerwaarde voor de gemeente zijn? Zou jij het ook gebruiken? Geef je mening hierover. Het invullen van de enquête neemt slechts een tiental minuten van je tijd in beslag.

1 reactie

Taffin Régine
Geschreven op 2022-10-18 07:43:34
Ik heb interesse in auto delen in Beselare

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.