Home > Gebuurtekring Uitkerke pakt begin juni groots uit met nieuw evenement Uitopia

Gebuurtekring Uitkerke pakt begin juni groots uit met nieuw evenement Uitopia

Geschreven op 13 april 2023 om 14:21 door Mario De Wilde

Tijdens het weekend van 3 en 4 juni 2023 pakt handelsgebuurtekring Uitkerke in Blankenberge uit met het nieuwe evenement Uitopia. Uitopia vindt plaats op volgende locaties in Uitkerke: bedrijventerreinen De Riethoek en Tintersweghe, Park De Craene, de omgeving rond de Sint-Amanduskerk en het Tiendehof en hoeve ’t Klokhof in de Blankenbergse Dijk. Schepen van Evenementen, Mitch De Geest: “Uitopia is een evenement van handelsgebuurtenkring Uitkerke waaraan het lokaal bestuur graag zijn medewerking verleent. Duurzaamheid mag geen hol begrip zijn. Uitopia met zijn focus op natuur, milieu en duurzaamheid past dan ook in ons plaatje.”

Aanzet voor het evenement is Voiture contre Nature: hoe de natuur alles overwint als het door de mens achtergelaten wordt. In dit streetartproject rond de Sint-Amanduskerk tovert artiest Wietse met de hulp van de groendienst van het lokaal bestuur autowrakken om tot groene en bloeiende kunstwerken. Zeven autowrakken kregen van Wietse een kleurrijk thema. Vervolgens bekleedde de groendienst de wagens met bloemen en planten. Langzaamaan takelen de wrakken af, verkleuren ze en worden ze volledig opgeslorpt worden door het groen. Een echte blikvanger die je nu al kan bekijken. De kunstwerken geven mee hoe de natuur overwint, al moeten we ons wel blijven inspannen om zwerfvuil tot een absoluut minimum te beperken. Dit project doet ons hierover nadenken.

Dit staat alvast op de agenda tijdens het volledige weekend:

Agrarische markt met streekproducten
Boerengolf (Tiendehof)
Uitleg door de natuurgidsen in Bezoekerscentrum Uitkerkse Polder (Groenwaecke)
Opendeurdag in verschillende bedrijven
Oldtimer tractors versus moderne landbouwtuigen
Oldtimershow en rondrit met een oldtimer, elektrische auto, huifkar of koets
Street artists live aan het werk
Voeding van de toekomst en van weleer
Monsterfish skelet in Park De Craene
Koetsenparade

Raf Hollevoet, voorzitter handelsgebuurtekring Uitkerke: “Naast deze activiteiten, komt in Park De Craene op zaterdag de langste tafel in het kader van het project Zorgzame Buurt in samenwerking met lokaal dienstencentrum De Bollaard. Aan die langste tafel bieden we aan democratische prijs een visschotel aan. We hopen dat hier veel volk op afkomt! Ook nog op zaterdag is er van 14 tot 17 uur het Repaircafé in de kringloopwinkel en ’s avonds is er een debat over hoe het lokaal bestuur de toekomst ziet over natuur en energie.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.