Home > Geanimeerde workshop voor cliënten van Kadoo Artuur in Gistel

Geanimeerde workshop voor cliënten van Kadoo Artuur in Gistel

Geschreven op 12 oktober 2021 om 08:44 door Mario De Wilde

Onlangs organiseerden de vrijwilligers van Oxfam Wereldwinkel Gistel een workshop voor de ‘cliënten’ van Kadoo Artuur. Dit allemaal in het kader van het project Fairinclusief en de week van de fairtrade. Wat maakt deze workshop zo speciaal. Kadoo Artuur is een dagcentrum en subafdeling van vzw Duinhelm. Duinhelm is een centrum voor begeleiding voor personen met een voornamelijk, verstandelijke beperking in de regio Middenkust.

Kadoo Artuur vangt cliënten op en organiseert voor hen allerlei activiteiten. Je kan er terecht voor kwaliteitsvolle producten die in de eigen ateliers worden gemaakt. Ook het eigen bier ‘Duuntje’ wordt er verkocht. De workshop bestond enerzijds uit een kooksessie met fairtradeproducten en anderzijds een wereldwinkelspel om de cliënten wat vertrouwd te maken met de wereldwinkel en het concept fairtrade. Gisteren lunchten medewerkers van Oxfam  samen met medewerkers en enkele cliënten van Kadoo Artuur. Een faire spaghetti bij Sansuniek… Deze voormiddag 12 oktober (van 9.30 uur tot 11.30 uur) geven de mensen van Kadoo Artuur dan een workshop voor de medewerkers van Oxfam Wereldwinkel Gistel. Een eerste én unieke samenwerking.

Horeca in Gistel goes Fairtrade

Tijdens de maand oktober zetten heel wat horecazaken in Gistel Fairtrade op hun kaart. Dat gaat van een fairtrade broodje, een fair gerecht of dessert tot een fair menu met bijpassende wijnen, Gistel is een fairtradegemeente en dat merk je ook bij de lokale (horeca)zaken. Ook buiten de week of maand van de fairtrade wordt in menige zaak de koffie vergezeld van een Oxfamkoekje -of snoepje, een fairebel melkcupje, … en drinkt het gemeentepersoneel faire koffie, …..

1 reactie

Christine Vandecasteele
Geschreven op 2021-10-12 09:12:51
Een leuk en succesvol initiatief! Respect voor het werk van Kadoo Artuur. Proficiat voor de horecazaken in Gistel die fairtrade producten aanbieden. Zo moet het!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.