Home > Geachte bevolking, de kindergemeenteraad van Blankenberge is geïnstalleerd

Geachte bevolking, de kindergemeenteraad van Blankenberge is geïnstalleerd

Geschreven op 24 oktober 2023 om 08:51 door Mario De Wilde

Gisteren vond in het stadhuis van Blankenberge de installatie van de kindergemeenteraad 2023-2024 plaats. De groep bestaat uit leden van vorig jaar die doorschuiven naar het 5e en 6e leerjaar en nieuw verkozen leden uit het 4e leerjaar van alle basisscholen van Blankenberge. De kindergemeenteraad telt dit jaar 18 leden. Tijdens de installatievergadering stelden de kinderen zichzelf voor en vertelden ze elkaar waarom ze zich verkiesbaar stelden. Daarna volgde een interne verkiezing.

Senna De Decker is kinderburgemeester. Kinderschepenen zijn Zytha Elias, Inte Bultinck, Robbe Cattoor, Anaïs Storms, Judi Hasan en Joe Hoggie. De overige leden zetelen als kinderraadsleden. Elk lid belooft zich een schooljaar lang in te zetten voor alle kinderen van Blankenberge.

Kathy Kamoen, schepen van Jeugd: “Het thema dit werkjaar bouwt verder op dat van vorig jaar, namelijk ‘Kunst en versiering in de stad’. De focus ligt nu vooral op groen en natuur. Om het thema werkbaarder te maken, splitsen we het in twee. Enerzijds brainstormen de kinderen samen met diensten van het lokaal bestuur over hoe in de stad meer kindvriendelijk groen kan komen. Anderzijds mag de kindergemeenteraad nadenken over De Speeldoze. Het gebouw moet een stuk kindvriendelijker worden en verdient een grondige opknapbeurt. Op het einde van het werkjaar bundelen de kinderen hun bevindingen in een advies.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.