Home > Gastronomisch restaurant De Kelle in Koksijde in nieuwe handen

Gastronomisch restaurant De Kelle in Koksijde in nieuwe handen

Geschreven op 20 maart 2024 om 06:53 door Mario De Wilde

Het gastronomisch restaurant De Kelle in de Zeelaan 265 is sinds enkele dagen in nieuwe handen. Uitbaatster Tjörven Cornelis-Ghysdael nam – met tranen in de ogen – na 29 jaar afscheid van de culinaire parel die ze 25 jaar samen met wijlen haar echtgenoot Thierry Cornelis uitbouwde tot een begrip in de regio. De jongste vier jaar leidde zij de zaak verder met vast hand en bleef de kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Henry en Cora Elfring en Wesley Calderin Ramirez en Yaella Klop zijn de nieuwe uitbaters van en afkomstig uit Nederland, twee koppels uit Rotterdam, met ervaring in de beste huizen in de regio en Enschede. Tegelijk is Koksijde voor hen geen onbekende, want komen al jaren naar de badplaats op vakantie. Meer nog, zoon Fynn Elfring loopt school in de Hotelschool Ter Duinen en wil ook kok worden. “We waren al enkele jaren op zoek naar een eigen zaak, maar vonden onze gading niet. Via een bericht in een horecablad zagen we dat De Kelle over te laten was. We kwamen in contact en ja, we waren meteen verkocht. We zijn er blij mee en zullen de echtheid van De Kelle verder uitbouwen naar een uitsluitend visrestaurant. Vis en schaal- en schelpdieren zullen hier de eerste viool spelen. Meer nog, de vier uitbaters hebben allen een familiale band met de zee. Hun grootouders waren steevast visser. Naast de gastronomische schotels zorgen we tegelijk voor een smaakvolle driegangen lunch aan democratische prijs”, geeft Wesley Calderin Ramirez graag mee. Hij staat aan het fornuis met Henry Elfring als rechterhand. De dames Cora en Yaella zorgen voor de ontvangst en bediening in de zaal. Momenteel wordt de zaak volledig heringericht en in een nieuw hedendaags jasje gestopt. Bedoeling is om op woensdag 10 april de deuren te openen.

Vis blijft troef

Tjörven Ghysdael is gelukkig met de overname en de nieuwe ploeg: “Na het overlijden van haar echtgenoot Thierry Cornelis, nu al bijna vier jaar geleden, stond zij er alleen voor, maar beet keihard door en bleef De Kelle op niveau houden, met niets dan tevreden klanten. “Ik was nog niet direct van plan om De Kelle over te laten, maar ben blij dat deze jonge mensen het hart op de juiste plaats dagen en de vis in het hart dragen. Thierry zou het niet anders gewild hebben. Ik heb het volste vertrouwen in de opvolgers.”

Hoe dan ook, De Kelle is en blijft een culinair monument, met liefde uitgewerkt door wijlen Thierry Cornelis en eega Tjörven Ghysdael en straks verder uitgebouwd door vier door de horeca- en vismicrobe gebeten jonge restaurateurs. “We dragen de vis zeer hoog in het vaandel en zullen de naam van de Kelle dan ook als visrestaurant bij uitstek naar voor schuiven”, besluit Wesley, klaar om samen met Henry aan het fornuis het beste van de Noordzee op tafel te schuiven. (Georges Keters)

 

 

 

Foto:

Yaella Klop, Wesley Caldrin Ramirez, Tjörven Cornelis-Ghysdael, Henry en Cora Elfring. (Foto GKM)

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.