Home > Ga eens op ontdekking bij je lokale handelaar in Zedelgem

Ga eens op ontdekking bij je lokale handelaar in Zedelgem

Geschreven op 24 juni 2020 om 09:08 door Mario De Wilde

Van 30 juni tot en met 18 augustus 2020 kunnen Zedelgemnaren Zedelgemse cadeaubonnen winnen als ze deelnemen aan de campagne “Koop Lokaal – Ga op ontdekking bij je lokale handelaar”. Dit is een actie van de gemeente i.s.m. lokale handelaars om deze een duwtje in de rug te geven, en inwoners van de gemeente te stimuleren om op ontdekking te gaan bij hun lokale ondernemers en handelaars.
Onder het motto ‘Koop Lokaal’ lanceert het gemeentebestuur van Zedelgem een campagne om haar lokale ondernemers en handelaars te steunen. De campagne bestaat uit raamaffiches die door de handelaars verspreid worden via de klanten die in de handelszaken op ontdekking komen en wordt ondersteund door het campagnebeeld dat op grote spandoeken in het Zedelgemse straatbeeld verschijnt. Een prijzenpot van te winnen Zedelgemse cadeaubonnen moet de Zedelgemnaar extra motiveren om lokaal zijn/haar inkopen te doen. Deelnameformulieren voor de inwoners zijn net zoals de affiches te verkrijgen bij de lokale handelaars in elke deelgemeente.

Burgemeester Annick Vermeulen: “Nu er stelselmatig een versoepeling komt van de corona maatregelen wenst het bestuur haar lokale ondernemers en handelaars extra in het daglicht te plaatsen. Daarom geeft het college van burgemeester en schepenen de goedkeuring aan een campagne om het ‘winkelhieren’ te stimuleren. We willen ook het aantal handelaars die deelnemen aan het aanbod van de Zedelgemse cadeaubon optrekken. Handelaars kunnen zich eenvoudig registreren via de gemeentelijke website of nemen contact op met ondernemersloket@zedelgem.be. Aansluiten op de Zedelgemse cadeaubon is voor de ondernemer of handelaar volledig kosteloos”.

Schepen van lokale economie Ann Devriendt: “We beschikken in elke deelgemeente over een mooi aanbod en breed gamma aan producten en diensten om lokaal te winkelen. We vragen de burger niet alleen om lokaal te kopen, maar vragen ook om eens meer op ontdekking te gaan in eigen (deel)gemeente en zich nog meer open te stellen voor het aanbod van de winkelier van hier. Het schepencollege zal in de periode tussen 30 juni en 18 augustus Zedelgemse cadeaubonnen verloten die burgers kunnen winnen door de affiche op te hangen en hun deelnamevignet aan het gemeentebestuur te bezorgen. Dit laatste kan door een vignet ingevuld in de brievenbus van het gemeentehuis te steken of zelf in de box in de onthaalruimte van het gemeentehuis te deponeren. Ook in de deelgemeentehuizen kunnen deelnameformulieren door de mensen binnengebracht worden. De affiches beschikken ook over een QR-code. We hopen oprecht dat deze actie een win-win is voor zowel handelaar als klant want we willen de handelaars een duwtje in de rug geven alsook de Zedelgemse cadeaubon extra promoten.”

De campagne omvat 4 actiemiddelen om de burger tot bij de lokale handelaar te brengen: • affiche-actie: 5.000 affiches ter beschikking voor de lokale handelaars. • vignetten-actie: 5.000 deelname-vignetten ter beschikking voor de burger om kans te maken op het winnen van cadeaubonnen. • Zedelgemse cadeaubonnen om bij de lokale handelaars te spenderen. In de periode van 30 juni tot 18 augustus 2020 trekt het gemeentebestuur wekelijks uit de vignetten box winnaars van de actie. • Een blijvende ondersteunende sensibiliseringscampagne met grote meshdoeken langs de wegen in elke deelgemeente. Hoe verloopt de actie en hoe werken wij samen, gemeente en handelaars? De campagne bestaat erin dat er vanuit de gemeente affiches aangereikt worden, die bij elk van de handelaars ter beschikking worden gesteld. Mensen die lokaal hun inkopen doen kunnen een affiche en bijhorend invulvignet in de handelszaken krijgen. De klanten worden aangemoedigd om de affiche zichtbaar aan hun raam te hangen om zo verder de campagne te promoten. Het invul vignet kan door de klanten worden binnengebracht in het gemeentehuis, waar in de onthaalruimte een box staat om de deelname-vignetten te verzamelen. Ook in de deelgemeentehuizen kunnen deelnemers hun vignetten binnenbrengen. De cadeaubonnen actie zal lopen vanaf 30 juni tot en met 18 augustus 2020. Elk huishouden maakt kans op 1 Zedelgemse cadeaubon. Het college van burgemeester en schepenen zal gedurende 8 weken elke week 10 winnaars selecteren. Sluit als handelaar kosteloos aan op de Zedelgemse cadeaubon, registreer je gratis en doe mee Aangezien de prijzenpot bestaat uit Zedelgemse cadeaubonnen doen we graag een oproep aan handelaars die nog niet aangesloten zijn om zich te registreren. De registratie is volledig gratis en kan gemakkelijk door online te registreren via https://business.gift2give.be/#/m/register/ZD of mail naar ondernemersloket@zedelgem.be. Affiches en vignetten Je kan als handelaar ook zelf affiches en vignetten komen ophalen in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Wil je ze met ons helpen verdelen onder de handelaars in jouw buurt en deelgemeente? Dat kan ook. Neem contact op met ondernemersloket@zedelgem.be of bel 050 288 330.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.