Home > Ga eens op huttenjacht in het Zwin

Ga eens op huttenjacht in het Zwin

Geschreven op 20 oktober 2018 om 09:17 door Mario De Wilde

Tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november, organiseert de Provincie West-Vlaanderen extra activiteiten in het huttenparcours van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Ook de internationale fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ kan nog bezocht worden tot en met zondag 4 november.

Activiteiten tijdens de herfstvakantie
Een Zwingids geeft er dagelijks uitleg over hoe vogels het best gevoederd worden in de winter. Daarnaast kunnen bezoekers via telescopen de eerste wintervogels in de Zwinvlakte en op het broedeiland bekijken.
Bezoekers kunnen ook kennismaken met de wereld van de kleine zoetwaterorganismen, zoals waterkevers, libellenlarven en salamanders. Ook komen ze er meer te weten over de verschillende dieren die werden opgevist in de kreken in de Zwinvlakte, zoals krabben, mosselen en garnaaltjes. Verder kunnen de bezoekers experimenteren met herfstbladeren en onderzoeken welke kleurstoffen er in de blaadjes aanwezig zijn. Een Zwingids geeft uitleg over waarom de bomen zoveel kleurschakeringen vertonen. Er worden ook veren onderzocht: ‘Welke soorten veren bestaan er?’, ‘Wat is hun functie?’,… Over de middag biedt Zwinbistro The Shelter een gratis soepje aan op het onthaalplein van het Zwin Natuur Park.

Extra kinderanimatie
Voor kinderen is er extra animatie voorzien: luisteren naar een vleermuizenverhaal, een voederketting maken en kaartjes schrijven met een ganzenveer. Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten is terug te vinden op de website www.zwin.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.