Home > Ga eens kantklossen. Brugse docente lanceert wereldwijde oproep ‘A P-Lace Together’

Ga eens kantklossen. Brugse docente lanceert wereldwijde oproep ‘A P-Lace Together’

Geschreven op 25 maart 2020 om 13:59 door Mario De Wilde

Net als de andere musea in Brugge is het Kantcentrum/Kantmuseum momenteel -uiteraard- ook gesloten omwille van de coronacrisis. Docente Xandra Ballieu had een ronduit schitterend idee om kantklossers en -klosters waar ook ter wereld in deze donkere periode te binden. En een hart onder de riem te steken.. Haar project heet ‘A P-Lace Together’. Xandra roept iedere kantklosster op, beginneling als gevorderde, om een strookje kant te maken op basis van een ontwerp dat ze zelf gemaakt heeft. Het kantatelier in het Kantcentrum was voor de coronacrisis de ‘P-lace together’ van onze kantklosters. Er werd gelachen, werken getoond, nieuwe werken besproken, … Dat atelier is er nu tijdelijk niet en daarom dit project, waar iedereen kan en mag aan deelnemen, in België en overal ter wereld. Het brengt mensen tezamen zonder dat ze in dezelfde ruimte zitten. Aldus maken we de wereldwijde virtuele “P-lace”.

Het Kantcentrum besliste die oproep te ondersteunen en wereldwijd te verspreiden bij alle kantliefhebbers. Ook schepen van cultuur en voorzitter vzw Kantcentrum Nico Blontrock zette er zijn schouders onder: “Dit gebeurde via onze FB-pagina en wordt vandaag ook verspreid in een nieuwsbrief. Het is de bedoeling om, zolang de coronacrisis duurt, meerdere ontwerpen te verspreiden zodat elkeen zijn geliefde kantklosbezigheid op creatieve manier thuis verder kan zetten. Xandra werkt ondertussen al aan een tweede ontwerp. Het Kantcentrum engageert zich om in de loop van dit jaar in Brugge alle strookjes ten toon te stellen.”

 

4 reacties

Beerlandt M. Thérèse
Geschreven op 2020-07-08 10:50:15
Ik zou graag lid worden van jullie vereniging wat moet ik daarvoor doen?
Nico Blontrock
Geschreven op 2020-03-27 09:46:04
Dag Jolanda, je vindt alle info op de fb-pagina én op de website van het Kantcentrum. Je kunt je ook inschrijven op de Nieuwsbrieven.
jolanda nijboer
Geschreven op 2020-03-27 00:43:02
ik wim heel graag meedoen maar hoe kom ik dan aan de kantbrie(ven) f??
Gerda
Geschreven op 2020-03-27 00:35:22
Ik kloste reeds een lint van 80 cm lang in stropkant

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.