Home > Ga eens gastronomisch tafelen in een automatisch restaurant in Westende: De Wand

Ga eens gastronomisch tafelen in een automatisch restaurant in Westende: De Wand

Geschreven op 26 juni 2021 om 10:50 door Mario De Wilde

Geen trek om urenlang aan de stoof te staan om een heerlijk feestmaal op tafel te zetten, dan wacht het meeneemrestaurant De Wand aan de Henri Jasparlaan in Westende-Dorp op je. In dit uniek eethuis haal je welk gerecht dan ook uit de muur. Een breed assortiment van topgerechten laat je toe om optimaal te genieten van een verfijnde tafel, zonder zelf te koken.
Het idee ontsproot uit de breinen van Pedro & Charlotte De Clercq-Landuyt (restaurant De Lanteirne) en Maxim De Clercq en Michiel Van Cauwenberghe (wijnbar VecINO). De aanpalende ruime garage van restaurant De Lanteirne werd volledig omgebouwd tot automatisch restaurant met alles er op en eraan. Pedro De Clercq is blij met het resultaat: “De Wand staat voor eten aan de muur, is pas enkele dagen open en het blijkt een schot in de roos. De keuze van de gerechten gaat van smaakvolle apertiefhapjes, een diversiteit van soepjes, aansluitend leuke voorgerechtjes met daarbij gerookte zalm, maatjes, carpaccio, Caesar salade, garnaal- en kaaskroketten en onder andere een brede waaier van charcuterie. Als hoofdgerechten presenteren we elke week een vis- en vleeskeuze, ribbetjes, Moussaka VecINO, langoustinestaartjes en onder andere bouillabaisse, eventueel aan te vullen met ruime keuze groentjes en sausjes. Een nagerecht en gepaste drankjes mogen uiteraard niet ontbreken. Alles wordt keurig koud opgediend, met begeleidende nota teneinde de schotels eventueel te kunnen opwarmen. Alle gerechten zijn dagvers. Het zijn geen diepgevroren schotels, die opgewarmd moeten worden.”
Wand
Het automatisch restaurant is toegankelijk van 6 uur in de morgen tot ’s nachts 1 uur. Dan sluit de deur automatisch. De bediening gaat vlot via een ingenieus systeem dat toelaat te betalen met bankkaart. Toegang wordt verleend via identiteitskaart. De schotels worden met regelmaat aangevuld. De inplanting van De Wand zorgt meteen voor extra tewerkstelling. “Het personeel van De Lanteirne en VecINO staat in voor de bevoorrading, straks samen goed voor een tiental man. Het is hard werken, maar we zien dat het aanslaat. En dat is tenslotte de bedoeling”, besluit Pedro De Clercq.
Hoe dan ook het automatisch restaurant De Wand, totaal nieuw in de onmiddellijk regio, slaat aan bij de lekkerbekken. Zeg maar, het restaurant bij jou thuis op tafel !
Meer info: www.delanteirne.be en www.vecino.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.