Home > Ga dat zien….De Sporkin Stadstriatlon van Veurne wordt er een zonder zwemmen

Ga dat zien….De Sporkin Stadstriatlon van Veurne wordt er een zonder zwemmen

Geschreven op 4 mei 2023 om 07:27 door Mario De Wilde

Geen zwemmen komende zondag 7 mei voor de deelnemers van de Sporkin Stadstriatlon! Het water in het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort bedraagt slechts 9 graden en dat is te koud om veilig in te zwemmen. Er komt nu een extra loopproef. De atleten zullen op de Grote Markt starten voor een lus van 3,5 kilometer doorheen het stadscentrum. Daarna staat er hen een fietsronde van 45 kilometer in De Moeren te wachten. Om af te sluiten moeten de deelnemers tien kilo­meter lopen in ons stadscentrum. De aankomst is op de Grote Markt.
Er is ook een 1/8-editie. Hierin moet er eerst een kilometer worden gelopen, 22 kilometer gefietst en nog eens 5 kilometer gelopen.

De deelnemers van de 1/8-wedstrijd beginnen er aan vanaf 14.30 uur en dat in verschillende waves, afhankelijk van het niveau. Ook in de langere afstand wordt er per wave gestart. De eerste groep start in deze wedstrijd om 15 uur, daarna vertrekt er om de minuut een andere wave.
Verkeershinder
Houd tijdens de wedstrijd rekening met verkeershinder in het centrum. Tussen 14.00 en 19.00 uur is er geen doorgang in de wedstrijdzone. Je kan alle praktische informatie over de verkeersmaatregelen terugvinden via www.veurne.be /stadstriatlon-2023. Pascal Sticker, schepen van Sport: “Ons historisch centrum en het open landschap in en om De Moeren vormen het ideale decor voor de honderden triatleten en hun supporters om er een topwedstrijd te maken.” Foto: Stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.