Home > Fruittelers zetten boomgaarden open: wandel en fiets langs mooiste bloesems in regio Dentergem

Fruittelers zetten boomgaarden open: wandel en fiets langs mooiste bloesems in regio Dentergem

Geschreven op 8 april 2023 om 08:45 door Mario De Wilde

De eerste lentezon brengt heel wat gezinnen opnieuw naar buiten. Vanaf maandag 10 april kan je trouwens fietsen en wandelen tussen de prachtige fruitboomgaarden en meersen in Dentergem en omstreken, een streling in het oog. Je kan je wandeling tussen de bloesems starten aan de Baliekouter in Wakken (6,5km), het JOC in Dentergem (12,5km) of sporthal Den Bul in Markegem (12,5km). De fietstocht van ongeveer 65 km is op te splitsen in 2 afzonderlijke lussen van 41km (startplaats Sporthal Den Bul) en 24 km (startplaats Baliekouter). Alle routes zijn bewegwijzerd.

“De bloesemwandelingen en fietsroutes moet je ‘beleven’,” vertelt schepen Gunther Simoens, “het heerlijke aroma van de bloesems en het vrolijke lentezonnetje zorgen ongetwijfeld voor een lentegevoel. Een stop bij de plaatselijke horeca voor een drankje en stuk taart hoort er ook bij. Of misschien hou je wel even halt bij de fruittelers om een kilo blozende appelen in te slaan. Wie nog energie over heeft aan het einde van de routes kan met eigen bootje de Mandel op vanaf de nieuw aangelegde steigers aan de Baliekouter of de Tieltstraat in Markegem.” Omwille van de vele regen de voorbije weken zijn de routes tussen de bloesems echter niet toegankelijk voor rolstoelpatiënten.
Plannetjes beschikbaar
de routeplannetjes worden vanaf maandag 10 april gepubliceerd op www.dentergem.be/blousemroutes. Vergeten die te printen? Geen nood, de plannetjes zullen ook uithangen aan de startlocaties. Werk je liever met je gps of mobiele telefoon? Download de gpx-bestanden op www.dentergem.be/bloesemroutes of bekijk de route op RouteYou.
Fruittelers stellen boomgaarden open
Dat je in al die bloesempracht kan wandelen en fietsen is te danken aan Wolfcarius Fruit (Gottem-Markegem), Christ Wolfcarius (Wakken) en O’bio (Wielsbeke). De fruittelers zijn zo vriendelijk alle sportievelingen in hun boomgaarden en op hun velden te laten passeren.
Bezorg je mooiste bloesemfoto en win
Dat de Dentergemse bloesemroutes meer dan geduchte concurrentie zijn voor die van Haspengouw, weten we al langer. En daar mogen we mee uitpakken. Deel je mooiste blousemroutefoto’s op Instagram met #dentergembloesem of bezorg ze ons via sport@dentergem.be. Uit alle gedeelde foto’s wordt een winnaar getrokken. In overleg met de Sportdienst ontvangt die een sportieve prijs. Denk bijvoorbeeld aan enkele gratis lessen Mutimove, yoga of seniorensport of gratis enkele uren gebruik maken van padel- of tennisinfrastructuur.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.