Home > Frederik Verdonck volgt Guido De Langhe (met pensioen) op als algemeen directeur Waregem

Frederik Verdonck volgt Guido De Langhe (met pensioen) op als algemeen directeur Waregem

Geschreven op 4 april 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

De gemeenteraad van Waregem aanvaardde eergisteren het ontslag van algemeen directeur Guido De Langhe. De directeur gaat immers met pensioen op 1 juli. Ondertussen is met huidig financieel adviseur Frederik Verdonck ook zijn opvolger bekend. Algemeen directeur Guido De Langhe gaat op 1 juli met welverdiend pensioen. Aangezien de functie van algemeen directeur de hoogste functie is binnen het lokaal bestuur moest zijn ontslag worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat gebeurde tijdens de zitting van dinsdag 2 april.
Hoogste functie binnen het lokaal bestuur
De directeur heeft een flinke staat van dienst binnen het lokaal bestuur van Waregem. Hij begon zijn carrière bij de stad in 1987 als bureauchef en in 1996 werd hij vast benoemd als secretaris. In april 2018 veranderde zijn functietitel naar die van algemeen directeur. De algemeen directeur zit letterlijk en figuurlijk tussen politiek en administratie. Hij is het hoofd van alle personeel van het lokaal bestuur. Hij staat in voor de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het beleid. Hij ondertekent alle brieven en documenten van de stad, samen met de burgemeester. Hij doet samen met de financieel directeur ook de betalingen van het lokaal bestuur.
Opvolger is huidig financieel adviseur Frederik Verdonck
In de gemeenteraad van december 2023 werd beslist om de selectieprocedure op te starten om een geschikte opvolger te vinden voor de algemeen directeur. Er waren enkele interne kandidaten binnen het bestuur die in aanmerking kwamen, daarom werd gekozen voor een bevorderingsprocedure. Een extern selectiebureau werd ingeschakeld om de management- en leiderscapaciteiten te testen. Er was één interne kandidaat die zich inschreef voor de selectieprocedure, huidig financieel adviseur Frederik Verdonck. Hij moest tijdens de selectie bewijzen dat hij visie kan ontwikkelen en besluitvaardig is, belangrijke eigenschappen voor een algemeen directeur.

Frederik Verdonck slaagde voor de testen en zal de komende maanden al inlopen als opvolger om vanaf 1 juli de leiding over te nemen. Frederik Verdonck is sinds december 2006 aan de slag bij het lokaal bestuur van Waregem als financieel adviseur en kent de organisatie dus door en door.
Foto: stad Waregem

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.