Home > Frank Verstraeten, de Chippendales, Margriet Hermans en Nonkel Jef komen naar Kamping Kitsch Club

Frank Verstraeten, de Chippendales, Margriet Hermans en Nonkel Jef komen naar Kamping Kitsch Club

Geschreven op 5 mei 2023 om 07:00 door Mario De Wilde

Kamping Kitsch Club maakt de volledige affiche bekend. Naast Tanja Dexters, Marc Coucke en Zillion-opperhoofd Frank Verstraeten, staan ook Margriet Hermans, Nonkel Jef (84 jaar!), Omdat het kan ft Average Rob, Yves Seghers en de Chippendales op zaterdag 19 augustus op festivalterrein de Lange Munte in Kortrijk. Het grootste pretpark voor volwassenen van de Lage Landen mag in totaal een honderdtal artiesten ontvangen.

Vergeet Hollywood. Het mekka van de celebrities heet Kortrijk. Margriet Hermans, de Chippendales, Marc Coucke, Tanja Dexters, Nonkel Jef, Hot Marijke,… in totaal zal een honderdtal bekende en nog bekendere artiesten zijn opwachting maken op de festivalterreinen van Kamping Kitsch Club.

Ook dit jaar verwacht Kamping Kitsch Club buitenlands talent waar de hartjes en andere lichaamsdelen sneller van gaan slaan. De Chippendales hoeven geen introductie. Sfeer en gezelligheid en ontblote lichamen gegarandeerd. Daarnaast op de affiche ook de Amerikaanse rapper Big Klit, bekend van haar hit Liar uit 2019, maakt haar opwachting op de TAGMAG stage. Het hip hop fenomeen is vooral gekend om haar provocatieve shows vol songs over biseksualiteit, haar disfunctionele familie en zelfaanvaarding.

De hoofdvogel heet Frank Verstraeten, de geestelijke vader van Zillion die rond het jaar 2000 heel België naar zijn megadiscotheek in Antwerpen kreeg. De kleine uit Meise heeft het eigenlijk te druk voor dj-sets. Hij had ook al aangegeven dat we hem zeker niet moesten bellen. En kijk: Frank Verstraeten heeft een uitzondering gemaakt. Alleen in Kortrijk kun je hem deze zomer aan het werk zien. Wat we exact mogen verwachten, is nog een goed bewaard geheim. Tot hij zijn mond zal voorbijpraten.

De aanwezigheid van de Zillion-goeroe zegt wel iets over de uitstraling die het grootste pretpark voor volwassenen van de Lage Landen intussen heeft gekregen. Eerder bevestigden ook Paul Elstak, dé happy hardcore-producer uit Nederland, Kate Ryan (mét kniezwengel), Push, D Devils en Lawine Boys hun komst. Ook Mr. Spaghetti (die van Samson), Virtual Zone en De Snollebollekes komen naar Kortrijk, zonder twijfel het Hollywood aan de Leie.

Kamping Kitsch Club dropt zijn honderd artiesten op tien verschillende podia met ronkende namen als TAGMAG Circus, Oktoberfist Fest, Radio Topkaas, King’s Club, In Bed Met Hot Marijke, Mijn Stage, Spoiler Room, Slager Tente, Terror Tente en Mad Ambition by Pat Nutrition.

De oude gouden Mijn Stage is ook dit jaar weer het hoofdpodium met twaalf uur non-stop liveoptredens, gepresenteerd door Only Fans-idool Tanja Dexters en Mc Drummer! Naast Frank Verstraeten zullen ze ook Omdat Het Kan ft Average Rob en Yves Segers mogen aankondigen.

Ook de Spoiler room, een nostalgische flits naar de dance- en trancemuziek van de jaren 90, wordt opnieuw opgebouwd. Daar zullen dj’s als Looney Tune, Push en Franky Kloeck optreden. De Terror Tente ontvangt dan weer dj’s als Furax, Pat B, Da Rick versus The D-Devils, Mark With a K and MC Chucky. Het hardere werk.

Kamping Kitsch Club zou Kamping Kitsch Club niet zijn als het niet vernieuwt en verfrist. Nieuw dit jaar en speciaal voor het jonge volkje is Tagmag Circus, een zootje ongeregeld met een hedendaagse sound van urban beats tot meme-techno. Gunther D, DJ Jack Amai M’n Klak, Pompbak & MC Syphon, Michael Amani, Magik en Sven Van Alboom versus Clementine maken er de dienst uit.

Nog nieuw is de Oktoberfist Fest Stage, een soort winterchallet waar foute après-skihits uit de luidsprekers knallen, afgewisseld met de betere Duitse schlagers. Bier, meer Bier en nog meer Bier! Daar moet op geklonken worden met klinkende namen: Dave & Danny, Helene Fisher, Jelle DK, De Dumonts, Lawineboys, Alpenzusjes en Otto Wunderbar.

In totaal verwelkomt Kamping Kitsch Club meer dan 100 artiesten. Breng maar eens een bezoekje aan Radio Topkaas, een interactieve show met ontblote bovenlijven, bierbuiken en kleurrijke pruiken waarbij jij de centrale gast bent. Of de Kings Club, Vlaanderens bekendste en beruchtste afterclub uit Aalst met JP en Dennis. En last but not least met een comback na een jaartje pauze: Hot Marijke & girlfriends op het stoutste plekje van de Kamping!

De twaalfde editie van Kamping Kitsch Club, het grootste verkleedfestival van de Benelux, vindt plaats op 19 augustus op de Lange Munte in Kortrijk, West-Vlaanderen, België. Het thema dit jaar is anti-anti-woke met als tagline “YOU NEVER WOKE ALONE.”Kamping Kitsch Club begon ooit als een klein vriendenfeestje met honderd aanwezigen in de Kitsch Club in Knokke en is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde met edities in eigen land maar ook in Nederland en Duitsland.

Praktisch: 
Kamping Kitsch Club, zaterdag 19 augustus 2023, Lange Munte, Kortrijk. Tickets vanaf 59 euro, exclusief servicekosten. www.kampingkitschclub.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.