Home > Foundation schenkt 40 laptops aan Huis van het Kind Brugge

Foundation schenkt 40 laptops aan Huis van het Kind Brugge

Geschreven op 1 september 2020 om 13:27 door Mario De Wilde

Sinds april circuleert in Brugge de oproep om laptops of ICT-materiaal te schenken aan Huis van het Kind Brugge. Met het materiaal wil de organisatie kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen ondersteunen. Ook Club Brugge Foundation gaat op de oproep in en schenkt 40 laptops zodat ook kwetsbare jongeren het nieuwe schooljaar met alle kansen kunnen starten. Afstandsonderwijs werd na de paasvakantie dit jaar de norm in Vlaanderen. Schoolgaande kinderen moesten het gros van de lessen thuis volgen. Maar niet elk gezin beschikt over de middelen om dit te kunnen doen. Daarom lanceerde Huis van het Kind Brugge een brede oproep voor schenking van ICT-materiaal. Een laptop is immers een essentiële tool geworden voor teleonderwijs.

Met de heropstart van de scholen in het vizier, blijft de nood aan ICT- materiaal erg groot. Club Brugge Foundation, het sociale hart van Club Brugge, deed daarom een warme oproep bij haar fans om mondmaskers te kopen voor het goede doel. Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge: “De slogan van Club Brugge is ‘No Sweat/No Glory’, waarbij we passie, inzet en hard werken als bouwstenen zien om successen te behalen. Met onze Foundationwerking voegen we hier ook ‘No Heart/No Glory’ aan toe omdat we het als voetbalclub met een grote sociale verantwoordelijkheid belangrijk vinden om je hart te tonen en elkaar te helpen wanneer het moeilijker gaat. De Clubfans hebben ook massaal hun goed hart getoond en mondmaskers aangekocht voor het goede doel. Daardoor kunnen we vandaag het Huis van het Kind Brugge 40 nieuwe laptops schenken. De toestellen worden in overleg met de scholen en Huis van het Kind Brugge verdeeld bij kwetsbare gezinnen zodat ook zij het nieuwe schooljaar kunnen aanvatten met alle kansen. We zijn bijzonder trots op het engagement van onze fans.”

Pablo Annys, Schepen van Sociale Zaken: “Onderwijs is de sleutel om generatiearmoede te doorbreken. In 2020 is een laptop in dat onderwijs onontbeerlijk, niet alleen om de lessen van thuis uit te kunnen volgen, maar ook voor huiswerk. De afgelopen maanden kregen we heel wat donaties van particulieren, bedrijven en serviceclubs om gezinnen te ondersteunen. De gift van de Club Brugge Foundation is de spreekwoordelijke kers op de taart. We zijn hen zeer dankbaar en blijven met Huis van het Kind Brugge werken aan toegankelijk onderwijs in coronatijden”.

Franky Demon, Schepen van Sport: “Stad Brugge en Club Brugge Foundation zijn sinds jaar en dag duurzame partners. Samen realiseren we projecten zoals Younited, het team van thuis- en daklozen, Start-to-Run en andere initiatieven. Deze gulle gift ligt in de lijn van ons vertrouwde partnerschap. Als stad zijn we opgetogen dat Club Brugge oog heeft voor de kwetsbare doelgroepen in de samenleving. Ze maken de slogan ‘No Heart No Glory’ waar op een betekenisvolle manier.”

Wie zelf laptops of ICT-materiaal wil schenken, kan dat doen via Huis van het Kind Brugge.  Het team is bereikbaar op info@huisvanhetkindbrugge.be of op T 050 47 55 15.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.