Home > Fotograaf William Strijbol stelt nog tot 5 maart tentoon in WZC De Vliedberg in Brugge

Fotograaf William Strijbol stelt nog tot 5 maart tentoon in WZC De Vliedberg in Brugge

Geschreven op 10 februari 2023 om 07:21 door Mario De Wilde

Handen zijn de perfecte instrumenten om in verbinding te gaan. Dat idee inspireerde fotograaf William Strijbol. Hij maakte een reeks beelden van ‘zorgende handen’ in de breedste zin van het woord. Het resultaat van zijn werk is de komende weken te zien in woonzorgcentrum De Vliedberg in Brugge. William Strijbol is geen onbekende in WZC De Vliedberg. Hij is al jaren betrokken bij de (mantel)zorg voor zijn moeder, die er verblijft. Fotografie is Strijbols passie, en het één vloeide uit het ander voort.

Liesbeth Parrein, directeur WZC De Vliedberg: “Toen William ons vorig jaar vroeg of hij voor zijn opleiding fotografie aan het SNT een project mocht uitwerken, zeiden we volmondig ja. Hij is hier zowat kind aan huis en sinds hij zijn opleiding startte, loopt hij vaak op met zijn fototoestel in de gangen rond om kiekjes te maken tijdens evenementen en activiteiten. De Kerstnocturne van een 2021 legde hij op een verrassende en ontroerende manier vast. Hij weet echt het beste uit zijn toestel te halen.”

Na een reeks vrijblijvende foto-opnames, werkte Strijbol in opdracht van het SNT een reeks uit. De insteek ‘verbinding tussen mensen’ vormde de basis van een tentoonstelling die momenteel in WZC De Vliedberg te zien is.

Schepen Pablo Annys: “Aan deze expo ging een minutieuze voorbereiding vooraf. Alle foto’s zijn met dezelfde gedachte genomen. Telkens zie je het belang van verbinding tussen mensen. Jong en oud, man en vrouw, zorgvrager en zorggever: hun handen zijn een drijvende kracht. Handen als steun tijdens het stappen, handen die iets willen vertellen, handen om zachtheid te delen, handen die zoekend vinden wat de ander nodig heeft. Zelfs als er geen andere in beeld is, dan nog wordt de nood aan verbinding vertaald in de foto’s van William Strijbol. We zijn blij en dankbaar dat we zijn beeldverhaal hier kunnen delen met bewoners en bezoekers.”

De expo ‘Handen in verbinding’ loopt tot 5 maart in WZC De Vliedberg, Ruddershove 1, Brugge. Je kunt dagelijks komen kijken van 14u tot 17u.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.