Home > Kijk. Fotoboek ‘Beeldschoon Brugge’ van Selina De Maeyer portretteert die Scone zoals ze is

Kijk. Fotoboek ‘Beeldschoon Brugge’ van Selina De Maeyer portretteert die Scone zoals ze is

Geschreven op 2 november 2023 om 09:11 door Mario De Wilde

Afgelopen maandag werd op het stadhuis van Brugge het eerste exemplaar van ‘Beeldschoon Brugge’, het prachtig fotoboek in drie talen van Selina De Maeyer aan burgemeester Dirk De fauw overhandigd. Het boek is een zoveelste juweeltje uit de reeds rijke schatkamer van Stichting Kunstboek. Met de naderende feestdagen in aantocht alvast een aanrader voor veel Bruggelingen.

Brugge heeft vele gezichten. Haar trotse torens, statige trapgevels en bekoorlijke pleinen waren ooit decor van bloedvergieten en intriges, maar ook van ontluikende romances en buitensporige weelde. Verleid door haar roemruchte verleden, komen ontelbare bezoekers de romantiek en de sfeer van de stad opsnuiven. Naast de pleisterplaatsen zoals de Rozenhoedkaai, het Begijnhof, het Minnewater en de Grote Markt telt Brugge, ver weg van het geratel van de koetsen, nog talloze intieme hoekjes, authentieke pleintjes en heerlijke groene oases.

Fotografe Selina De Maeyer portretteert die Scone zoals ze is. Vaak levendig druk en kleurrijk, soms loom en vermoeid, en af en toe een vleugje zwaarmoedig. Haar sfeervolle foto’s verbeelden de stad op ontroerend-poëtische wijze en gidsen ons onbevangen van de hotspots naar de verborgen parels. Foto met dank aan Cesare Gregori

144 pagina’s, 35 euro, hardcover, drietalige uitgave: Nederlands, Frans en Engels, Uitgeverij Stichting Kunstboek.

1 reactie

De Koster Viviane
Geschreven op 2023-11-02 19:37:44
Dikke proficiat aan de fotografe. Dit boek is een meerwaarde voor Brugge en een mooi cadeau voor elke Bruggeling

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.