Home > For Freedom Museum Knokke-Heist viert 75.000ste bezoeker

For Freedom Museum Knokke-Heist viert 75.000ste bezoeker

Geschreven op 23 december 2019 om 19:30 door Mario De Wilde

Afgelopen weekeinde mocht het For Freedom Museum te Ramskapelle, Knokke-Heist, zijn 75.000-ste bezoeker in de bloemetjes zetten. Inderdaad deze eer viel het echtpaar Mona en Benjamin Kronz-Koltes uit Kelle am See, nabij Trier, Duitsland te beurt .Een mooi geschenk werd de gelukkige bezoekers dan ook aangeboden. Een mooi resultaat na 10 jaar inzet en voortdurende optimalisering van de unieke verzameling van conservator Freddy Jones en voormalig klasgenoot Patrick Tierssoone, beiden bezeten van de geschiedenis van W0-II.
2019 wordt een uniek jaar voor het For Freedom Museum met een stijging van 15% bezoekers komende uit 60 verschillende landen en alle uithoeken van de wereld.
De bezoekers uit de buurlanden Nederland en Duitsland betekenen reeds beide, elk een 12% van het totaal. Onlangs werd een reportage omtrent de tentoonstelling “Helden Van de Noordzee-Vissers en Mijnen” tijdens het regionale nieuws op zender France 3, bij de zuiderburen, vertoond.
De deelname aan de nieuwe serie van de VRT, genoemd ‘Andermans Zaken’ gepresenteerd door stand-up comedien en marketing docent, Kamal Kharmach, in april-mei 2020, zal ongetwijfeld het For Freedom Museum nog meer nationale bekendheid bezorgen. Eén van de redenen dat zoveel internationale Knokke-Heist inrijdende toeristen het museum ontdekken is het pantservoertuig met verwijzing naar het FFM op de turborotonde van Westkapelle. Dit werkt werkelijk als een baken en zorgt dat de nieuwsgierigheid geprikkeld wordt, zodanig dat de toerist geinteresseerd in geschiedenis, terecht komt in Ramskapelle. Het For Freedom Museum is dan ook vragende partij bij de Vlaamse Overheid een richtingsaanwijzer op de A11 te plaatsen, om deelgemeente Ramskapelle, met vijf kwaliteitsvolle restaurants, drie vakantieverblijven en het For Freedom Museum duidelijk aan te kondigen, zodat deze deelgemeente, meermaals vergeten, maar nochtans, mooiste polderdorp in de Zwinstreek, ook aan bod kan komen.
Het For Freedom Museum met de tentoonstelling “Helden van de Noordzee” is tijdens de Kerstvakantie dagelijks geopend van 10 tot
17 uur. (25-26 dec. en 1 jan. gesloten)
For Freedom Museum
Ramskapellestraat 91-93
8300 Knokke-Heist
050.68 71 30
info@forfreedommuseum.be
www.forfreedommuseum.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.