Home > Footstep Brugge levert unieke foodboxen Out of the Box

Footstep Brugge levert unieke foodboxen Out of the Box

Geschreven op 29 april 2020 om 20:37 door Mario De Wilde

Het maatwerkbedrijf Footstep uit Brugge pakt uit met een uniek concept: kwalitatieve foodboxen waarbij de medewerkers onder begeleiding van de ‘chefs’ de mise-en-place uitvoeren en de klant zelf nog enkel de afwerking moet doen. “Zo kan elke Bruggeling in een mum van tijd thuis van een culinaire maaltijd genieten!”, klinkt het bij Footstep. “ De asperges zullen geschild zijn, de saus quasi klaar, dus elke maaltijd is een gegarandeerd succes”, vertelt horecamanager Luc De Zaeyer. Er zijn drie formules: van ‘Bistro’ tot ‘Comme chez moi’. Voor elk wat wils dus om het restaurantgevoel in huis te brengen.
-Bistro (deze box bevat 3 heerlijke en betaalbare gerechten die door het hele gezin gesmaakt zullen wordenà
-Bistro Deluxe (deze box bevat 2 bistrogerechten en 1 deluxe verfijnd gerecht)
-Comme Chez Moi (deze box bevat 2 deluxe verfijnde gerechten)

Wij deden alvast de test. Levering was prima op tijd, dus dat was al een eerste stukje stress dat wegviel. Toen we de box openden zat alles netjes verpakt, de groenten waren gesneden en de sauzen quasi klaar. Zelfs het eitje bij de asperges was à point gekookt en zelfs al gepeld. Opvallend ook: de vaak vergeten en/of onbekende groenten die we in de box ontdekten. Via een overzichtelijk stappenplan toverden we in minder dan 20 minuten een topgerecht met verse ingrediënten. Applaus op alle banken en succes gegarandeerd. Om maar te zeggen: warm aanbevolen.

Footstep stelt ongeveer 450 medewerkers tewerk met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt en dit in een 10-tal afdelingen. Met de juiste begeleiding en door mensen in te zetten op hun talenten levert Footstep mooie resultaten.

Footstep heeft ook een sterke Horecavleugel met 35 medewerkers. Het team is actief in de kinderboerderijen van Brugge en Torhout, baat het hotel en de feest- en seminarieruimte De Grote Wateringe uit in Damme en verzorgt catering in bedrijven en voor feesten op externe locaties.

Om te vermijden dat de werknemers nog langer werkloos zijn door de sluiting van de Horeca omwille van Corona, lanceert Footstep dit project. “We willen niet afwachten tot de Horeca weer opengaat, maar initiatief nemen om onze mensen weer aan het werk te zetten. Werk biedt niet alleen een inkomen, maar ook structuur en sociaal contact en dat hebben onze mensen meer dan wie ook nodig,” zegt Veerle Breemeersch, adjunct-directeur Organisatie.

De foodboxen kunnen vanaf nu besteld worden via de website www.chefoutofthebox.be

De klant heeft de keuze tussen afhaling van de foodbox in Footstep (Dreef ter Panne 9 Brugge) of levering aan huis in Brugge en deelgemeenten.

Foto: BU manager horeca Luc Dezaeyer (links) samen met Thierry, Peter, Monique,Tine, Antonio, Salazaku en chef Kasper Buseyne klaar om de boxen te vullen. De twee andere chefs zijn Benny Debruyne en Sven Blommaert

4 reacties

Irene Cornillie
Geschreven op 2020-05-01 09:26:44
Een heel goed initiatief dat voor alle partijen een mooie oplossing is. De mensen van Footstep blijven op die manier aan het werk en wij kunnen er ons voordeel mee doen. Hopelijk volgen nog veel van deze voorbeelden. Het maakt de solidariteit alleen intenser. Irene Cornillie, Zedelgem
Firmin De Waele
Geschreven op 2020-05-01 09:23:18
Nu we de restaurants en bistro's nog een tijdje zullen moeten missen (men spreekt van zelfs enkele maanden) is het goed dat we nog van deze alternatieven kunnen gebruikmaken. Ik vind het ook goed dat niet alles kan en klaar geleverd wordt, zodat we onze tijd en creativiteit er nog zelf in kunnen steken. Ik ga volgende week alleszins al eens een box uitproberen. Het water komt me al uit de mond. F en A. De Waele, Sint-Michiels
Wouter
Geschreven op 2020-04-30 23:18:25
Getest en perfect bevonden! Lekkere gerechtjes en eenvoudig zelf af te werken.
Adeline
Geschreven op 2020-04-29 21:51:11
Het ziet er lekker uit! Mooi initiatief!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.