Home > Foor Waregem sluit einde augustus zomervakantie af

Foor Waregem sluit einde augustus zomervakantie af

Geschreven op 14 augustus 2020 om 13:00 door Mario De Wilde

Na overleg met alle betrokken partijen heeft de stad beslist om een foor te organiseren op de Markt van donderdag 27 augustus tot en met woensdag 2 september. Zo sluiten we de zomervakantie toch nog af met een extra positieve noot in deze ongekende tijden. Dit zal uiteraard wel gepaard gaan met de nodige coronamaatregelen.

Reservatie is nodig
Van 27 augustus tot en met 2 september staan er 25 foorkramen op de Waregemse Markt. Het gaat om alle gekende foorkramers, inclusief Decadance en G-Force. De foor is elke dag open van 14.00u. tot 24.00u. Door corona is vrije toegang echter niet mogelijk. Alles vindt plaats op een afgesloten terrein en net zoals voor Tournee Congé moet iedereen op voorhand (online) reserveren. Wie naar de foor komt, mag maximum 2 uur ter plaatse zijn. Bij reservatie moet dan ook een keuze gemaakt worden in welk tijdslot je wil langskomen: 14.00u.-16.00u., 16.00u.-18.00u. enzovoort. Per tijdslot van 2 uur zijn er telkens maximum 200 personen toegelaten. Alle praktische informatie komt op www.waregem.be/foor.

Coronaveilig op de foor
Voor de hele foor is er één ingang / uitgang ter hoogte van winkelcentrum Het Pand. Na de toegangscontrole volgt elke bezoeker het eenrichtingsverkeer op de foor zelf. Een mondmasker dragen is verplicht. Al deze maatregelen zijn nodig om de foor coronaveilig te kunnen inrichten. Bij elk kraam zijn er dan ook aangepaste wachtrijen, de foorkramers zelf zorgen steeds voor voldoende ontsmetting van hun attractie.

Enthousiasme over onverwachte afsluiter
De organisatie van deze toch wel onverwachte afsluiter van de zomervakantie komt tot stand na constructief overleg van de stad met de politie, horeca op de Markt en de foorkramers. Die zijn allemaal enthousiast en overtuigd dat alles op een veilige manier kan plaatsvinden. De foorkramers vinden Waregem zelfs “een voorbeeld voor de regio”. Tijdens de foor blijven de horecazaken op de Markt (en hun terrassen) altijd toegankelijk. Er is daarnaast geen verdere animatie voorzien, noch door de stad, noch door andere organisatoren. De stad geeft sowieso geen toestemming voor extra animatie en evenementen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.