Home > Fokvee, oldtimers, avondmarkten: zoveel goede redenen om deze zomer Sluis te bezoeken

Fokvee, oldtimers, avondmarkten: zoveel goede redenen om deze zomer Sluis te bezoeken

Geschreven op 29 juni 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Dé zomerevenementen in het populaire grensstadje Sluis staan weer voor de deur. In Sluis is het altijd gezellig, maar tijdens evenementen net iets meer. De ondernemers in Sluis maken zich op voor de komende evenementen in juli en augustus, zoals de fokveetentoonstelling, 4 avondmarkten en de Belfort Oldtimerrit.

Fokveetentoonstelling met keuring, zaterdag 13 juli


Zaterdag 13 juli, vindt de jaarlijkse Fokveetentoonstelling met veekeuring op de Groote Markt in Sluis. Diverse boeren uit de regio stellen deze dag hun dieren (voornamelijk koeien en kleinvee) ten toon. Natuurlijk vindt er ook een keuring plaats, van o.a. o.a. Blauw-Wit runderen. Waarop de jury zoal let, wordt uitgelegd aan het publiek.

Dinsdagen 23, 30 juli, 6 en 13 augustus avondmarkten


De naam doet vermoeden dat je ’s avonds een markt kunt bezoeken, maar kenners en vaste bezoekers van dit evenement weten wel beter. De avondmarkten staan al jaren garant voor een hele dag vol gezelligheid. Er is een grote braderie van 11 tot 22 uur. Ook de winkels zijn tot 22 uur geopend. Tussendoor geniet je op één van de gezellige terrassen terwijl je vanaf circa 16 uur oog in oog staat met unieke, hilarische en spectaculaire straatacts. Op diverse terrassen is er ’s avonds (live) muziek. Een programma van de straatacts is terug te vinden op www.sluisonline.nl

Belfort Oldtimerrit, zondag 25 augustus


Ieder jaar aan het eind van het zomerseizoen kunnen de liefhebbers van oude auto’s zich verheugen op tal van prachtige ‘oudjes’ o.a. Jaguar, Mercedes, Triumph, Morgan, MG, Citroën, VW, Austin-Healey, Lagonda, Porsche.
Vanaf 9.00 uur verzamelen de oldtimers zich op de Groote Markt in Sluis voor de Belfort Oldtimerrit. Rond 10.30 uur vertrekt de stoet en rijden ze eerst een rondje door het centrum waarna ze de polders inrijden voor een rondrit door de Zwinstreek. Om circa 16.30 uur rijden de “oudjes” opnieuw een rondje door het centrum van Sluis.

Informatie over alle evenementen vind je op www.sluisonline.nl

Foto’s T. Ide,

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.